De beste films en series in 4K

4K houdt in dat de resolutie van de tv bijna 4000p bedraagt. Dit is een veel hogere resolutie dan een Full HD tv. Mocht jij een dergelijke TV hebben, dan verdient deze natuurlijk de beste films en series. Wij maakten een top 10 om in 4K te kijken:

10. The Irishman

Laten we gelijk sterk beginnen. Deze film kwam nog net voordat 2020 begon uit in de bioscoop en sindsdien staat hij ook op Netflix. In The Irishman spelen wereldberoemde acteurs als Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci. De film is geregisseerd door Martin Scorsese, die vaker samenwerkte met de genoemde acteurs en dat zorgt dus voor een maffia-spektakel op je beeldscherm. Een spektakel dat het beste kan worden geƫvenaard in 4K-kwaliteit.

9. Annihilation

Om deze film was nogal wat te doen vorig jaar. Annihilation zou oorspronkelijk in de bioscoop uitkomen, maar door aanstootgevende inhoud ging dat niet door. Sindsdien is de sci-fi gewoon op je beeldscherm thuis te bekijken, namelijk op Netflix. Nathalie Portman heeft in Annihilation de hoofdrol en speelt een wetenschapper die op buitenaards leven stuit. In 4K zijn de prachtige kleuren nog feller en mooier.

8. Uncut Gems

Sinds vorige maand staat Uncut Gems op Netflix. Het is een film die gaat over Joodse juwelier Howard Ratner, gespeeld door Adam Sandler, in het Diamantendistrict in New York. Sandler speelt veelal in comedy-films, maar Uncut Gems is er daar geen van. Hij is serieus, sluit duistere deals en is niet bang voor een onderhandeling met New Yorks meest gevreesde gangsters. Zanger The Weeknd speelt bovendien een gastrol in de film.

7. Mindhunter

Dit is de eerste serie in dit artikel en dat is natuurlijk met een reden. Mindhunter telt inmiddels twee seizoenen en is een van de beste series die Netflix te bieden heeft. Het is een thriller waarin meerdere FBI-agenten proberen moordzaken op te lossen. Alleen, wat Mindhunter zo uniek maakt, is dat er met de seriemoordenaars wordt gepraat om zo te zien wat er zich in hun hoofden afspeelt. In 4K kun je nog meer genieten van de spanning.

6. Breaking Bad

Deze serie heeft geen introductie nodig. Breaking Bad wordt gezien als een van de beste series ooit gemaakt en dat heeft zonder twijfel te maken met het centrale thema: drugs. Er wordt flink wat afgesnoven en er worden extreem veel drugs doorverkocht. De serie was zelfs zo succesvol dat er een sequel-film volgde. Beleef het hele avontuur eens een keer (opnieuw) in 4K en je komt de komende weken je huis niet uit.

5. The Revenant

Leonardo DiCaprio fans opgelet, want halverwege op deze lijst staat de bloedstollende film The Revenant. De film zit vol realistische actie, is ruw en is niet bang je de gruwelijke details van man-op-man gevechten te laten zien. En met DiCaprio in de hoofdrol kan dat niet misgaan. De film is inmiddels vier jaar oud, maar door 4K krijg hij een nieuw leven die zeker het kijken waard is. Bekijk in een ander artikel van ons de 10 beste DiCaprio films.

 

4. Narcos

We hadden het net met Breaking Bad al over drugs, we keren nog eens terug naar dat onderwerp voor de Netflix serie Narcos. De serie gaat over het leven van wereldbekende drugsbaron Pablo Escobar. Je ziet tot in detail hoe hij zijn drugsemperium opbouwt en hoe de politie probeert hem tegen te houden. Ook Narcos is tegenwoordig in 4K beschikbaar. Als je deze serie interessant vindt, overweeg dan eens Narcos Mexico.

 

3. Stranger Things

Op de derde plek staat de immens populaire serie Stranger Things. Als je van buitenaardse en psychische taferelen houdt, is deze serie echt iets voor jou. Al helemaal nu die op Netflix in 4K beschikbaar is. De kleuren en actie spatten van je beeldscherm af en daarnaast heeft Stranger Things een lekkere jaren ’80 vibe. Vanaf vorig jaar staat het derde seizoen op Netflix.

 

2. Sicario

Op de tweede plek staat de spannende, brute actiefilm Sicario. Hij is ondertussen al vijf jaartjes oud, maar door de 4K-features krijgt hij een nieuw leven ingeblazen. Leden van de cast zijn onder andere Benicio del Toro, Josh Brolin en Emily Blunt. Blunt speelt de rol van Kate Macer die samen met een operatieteam de oorlog op grens tussen Mexico en de Verenigde Staten moet komen oplossen. Er is ondertussen ook al een tweede deel uitgekomen.

1. Black Mirror

De eerste plaats is veroverd door Netflix serie Black Mirror. Deze serie is onvoorspelbaar omdat er in elke aflevering een enorme plottwist voorkomt. Alle afleveringen zijn losstaand van elkaar en spelen in op wat er allemaal fout kan gaan als je de technologie de vrije loop laat. Bovendien zijn de visuele effecten subliem en daarom is 4K zo interessant. In het vijfde seizoen spelen acteur Anthony Mackie en zangeres Miley Cyrus een rol.