Uncut Gems is heftige kost

Adam Sandler is een acteur die we allemaal waarschijnlijk wel kennen. Grote kans dat je hem voornamelijk hebt zien schitteren in komedies als Grown Ups en Murder Mystery. Dat hij ook een serieuzere kant heeft, wordt al heel gauw duidelijk in Uncut Gems. Daarin geen grappen en stuntelig gedoe, maar keiharde afrekeningen en duistere spelletjes.

Er wordt een hoge prijs betaald

Adam Sandler speelt de rol van de Joodse Howard Ratner. Howard is een juwelier in het Diamantendistrict van New York. Ondanks zijn werk als juwelier heeft hij veel schulden door veelvuldig te gokken. Het tij lijkt te keren wanneer hij een zeer waardevolle, zwarte opaal in handen krijgt. Deze opaal kan hij voor een hoge prijs veilen en wekt al gauw de interesse van een basketbalspeler. De interesse is echter niet zonder gevolgen, zal al gauw blijken in Uncut Gems. Bovendien gaan de mensen aan wie hij geld is verschuldigd steeds een stap verder. Als kat in het nauw sleurt Howard zijn vrouw én zijn collega en maîtresse mee in een situatie die steeds meer ontspoort.

Uncut Gems

Beroemdheden in Uncut Gems 

Voor de rol van basketbalspeler speelt Kevin Garnett zichzelf: Garnett ging in 2016 met pensioen, maar speelde daarvoor 21 seizoenen in de NBA. Hij is niet de enige persoon die zichzelf speelt. Ook zanger The Weeknd en acteur John Amos zijn in de film te zien als zichzelf. Rollen zijn weggelegd voor Lakeith Stanfield (Knives Out), Idina Menzel en Julia Fox (die haar acteerdebuut maakt in Uncut Gems).

Hoge noteringen

De recensies over Uncut Gems zijn erg positief. Op IMDb heeft de film een gemiddelde van een 8. Op Rotten Tomatoes krijgt de nieuwe film een score van maar liefst 91%. Ondanks dat de film al in augustus van 2019 uitkwam, is hij nog niet te zien op Netflix. Daar hoeven we gelukkig niet veel langer meer op te wachten. Deze maand nog, op 31 januari, staat de film namelijk op de streamingservice.