Altijd al Spaans of Frans willen leren? Of wil je beter worden in Engels? Het kan allemaal met deze nieuwe tool van Google Chrome. En het aller mooiste: hij is nu gratis te downloaden in de webwinkel van Google Chrome.

Zo werkt het

Google Chrome heeft een nieuwe extensie uitgebracht, genaamd “Language Learning with Netflix.” De tool maakt het veel gemakkelijker om een vreemde taal te leren. Kort samengevat toont de extensie de ondertitels van de serie of film die je op Netflix aan het kijken bent in zowel je eigen taal als de taal die je aan het leren bent. Inderdaad: dat gebeurt tegelijkertijd.

vreemde taal leren via netflix

‘Language Learning with Netflix’ werkt zodra het streamen begint en komt met een hele reeks tijdbesparende tools en snelkoppelingen. Een belangrijke functie is degene waarmee je op een willekeurig woord in de ondertiteling kunt klikken om meteen de definitie te krijgen. Een ingebouwd woordenboek dus. Ook kan het systeem het woord hardop aan je voorlezen, zodat je de precieze uitspraak van het woord ook leert. Een andere handige instelling (een die optioneel is), is dat de film automatisch pauzeert na elke gesproken regel. Zo zorgt de applicatie ervoor dat jij precies begrijpt wat er gezegd wordt voordat je verdergaat. Met de extensie kun je ook dingen aanpassen zoals de lettergrootte van de ondertitels.

Om de precieze handleiding te lezen klik hier.

Op zoek naar nieuw kijkmateriaal om te bingen? Deze series verdwijnen binnenkort van Netflix, dus wees er snel bij!