Sandlers nieuwste Netflix-film

Laat die Adam Sandler maar schuiven. In 2017 tekende hij voor miljoenen een deal voor vier films met Netflix. Eerder in 2015 maakte Sandler voor Netflix de parodie op Western films The Ridiculous 6, een verwijzing natuurlijk naar Tarantino’s Hateful Eight, maar ook naar de klassieke Western The Magnificent Seven. Ook voor Netflix maakte Sandler The Do-Over, waarin hij herenigd wordt met Grown Ups-acteur David Spade. Zijn volgende Netflix-film heet Murder Mystery, en die film is een ongekend succes op Netflix.

Murder Mystery

Murder Mystery

Murder Mystery is wat het is, een moord mysterie. Sandler speelt een stel samen met Jennifer Aniston, met wie hij eerder in Just Go With It zat. Audrey en Nick gaan op vakantie naar Europa, een reis die Nick al vijftien jaar uitstelt. Tijdens de vlucht ontmoet Audrey een miljardair, Viscount Cavendish (Luke Evans), die haar uitnodigt langs te komen op zijn luxe privéjacht. Nick is hier niet heel blij mee, maar het stel besluit toch in te gaan op de uitnodiging. Want hoe vaak krijg je zo’n kans nou?

Tijdens het feest op de jacht van Cavendish vindt er een moord plaats. De film ontvouwt zich vervolgens als een soort verfilming van het bordspel Cluedo. Gaandeweg krijgen Audrey en Nick in de gaten dat zij zullen gaan opdraaien voor de moord. Ze moeten vluchten om de politie voor te blijven en hun onschuld te bewijzen.

Murder Mystery

De film die records breekt

Sandler doet het al jaren slecht bij de critici. Hij lijkt zich dan ook niet bepaald tot het uiterste te drijven voor zijn films. Het zijn gemakkelijk scorende films die volgens een formule gemaakt worden. Een kritische noot maakt weinig uit, als je films het zo goed doen bij het publiek. Drie dagen staat Murder Mystery nu op Netflix. De film is bepaald niet goed ontvangen door de kranten, maar de cijfers die de film schrijft zijn indrukwekkend. De film is namelijk al door meer dan 30 miljoen mensen bekeken, maakte Netflix bekend. En dat is een record om duizelig van te worden. Want je kan veel zeggen, succes heeft Adam Sandler dus wel.

Check aan welke nieuwe Netflix serie nu gewerkt wordt.