Game of Thrones

Er zijn de laatste jaren weinig series geweest die voor zoveel opschudding gezorgd hebben als Game of Thrones. De successerie is gebaseerd op de boeken van George R. R. Martin (Nou ja, voor een deel dan) en bevindt stevig in in het fantasy genre. De wereld in Game of Thrones doet een beetje aan als het Engeland van de middeleeuwen met ridders en koningen. Toch is Westeros, zoals de wereld heet, fictief. En met draken en legers van ijs-zombies heeft het natuurlijk ook een sterke fictiekant. De serie waar Netflix nu aan werkt belooft een soort Game of Thrones te worden, echter is deze serie wel een werkelijke wereld geplaatst.

Game of Thrones

 

Age of Samurai

Age of Samurai belooft een serie à la Game of Thrones te worden, maar dan met samoerai’s en gesitueerd in Japan. In de serie gaan we Date Masamune volgen. Hij is een beruchte samoerai, die bekend staat als de One-Eyed Dragon en nog zij aan zij gevochten heeft met drie van de grondleggers van Japan. Hij vocht in de legers van Warlords die streden om het land te verenigen zo’n 400 jaar geleden.

Zo berucht als Masamune word je niet zomaar. Hij vermoordde zijn broer om ervoor te zorgen dat hij de eerste erfgenaam was. Op zijn zeventiende volgde hij zijn vader op en onderwierp een groot deel van de naburige clans. Zijn bijnaam One-Eyed Dragon toen hij als eigenhandig zijn oog verwijderde nadat het geïnfecteerd was geraakt.

Game of Thrones

 

Netflix

Momenteel is het filmen van de samoerai-serie in Japan, de VS en Canada begonnen. De serie speelt zich af in de feodale tijd in Japan waar Warlords delen van het land in handen hadden. Zij streden onderling met elkaar om zoveel mogelijk macht en land in handen te krijgen. Klinkt wel een beetje als Game of Thrones toch? Met producers die eerder werkte aan bijvoorbeeld BTK: A Killer Among Us en Fear Thy Neighbour belooft Age of Samurai een heel vette serie te worden die jij zeker wil gaan zien. Een releasedatum is helaas nog niet bekend.

Check ook aan welke serie de makers van La Casa de Papel  bezig zijn.