La Casa de Papel

La Casa de Papel draait om de Professor (Álvaro Morte) en zijn team van overvallers. De serie wordt verteld vanuit het perspectief van een van de overvallers, schuilnaam: Tokyo (Úrsula Corberó). Het team breekt in de Spaanse fabriek die geld drukt in, om 2,4 miljoen euro buit te maken en zonder gesnapt te worden weer weg te gaan. In seizoen twee lukt het de bende eindelijk de politie achter hen te laten. In een teaser voor seizoen drie zagen we wat iedereen met zijn deel zou doen. Tokyo en Rio (Miguel Herrán) kopen hun eigen privé-eiland. Hoe lang duurt voor de politie ze weer op het spoor komt? Seizoen drie wordt op 19 juli verwacht.

La Casa de Papel

 

Álex Pina

Dat is nog heel even wachten. Ondertussen lukt het Álex Pina niet om stil te blijven zitten. De bedenker van La Casa de Papel is alweer bezig aan zijn volgende project. Waar La Casa meer een misdaadserie is, wordt Pina’s nieuwe project meer een detectiveserie/murder mystery thriller. De serie gaat een Spaans-Britse productie worden. Executive producers worden Andy Harries en Sharon Hughff, die eerder werkte aan BBC drama The Crown. Een competent stel dus, die ervoor moeten gaan zorgen dat White Lines de volgende successerie voor Netflix gaat worden.

La Casa de Papel

 

White Lines

White Lines, dat is de titel van Pina’s serie. Overigens betekent dit zeker niet dat La Casa de Papel stopt bij seizoen drie. In White Lines speelt Laura Haddock (Guardians of the Galaxy) de hoofdrol. Zij reist twintig jaar na de moord op haar broer af naar Ibiza, waar zijn lichaam ineens boven water komt. Op het feesteiland gaat ze op onderzoek uit om eens en voor altijd de waarheid over de dood van haar broer boven tafel te krijgen. Haar zoektocht leidt haar naar de donkere kant van nachtleven in de dansclubs van Ibiza, waar leugens en cover-ups de orde van de dag zijn.

La Casa de Papel

 

De opnames voor die nieuwe serie van de La Casa de Papel-bedenker zijn reeds van gang gegaan. Of de serie Engels- of Spaanstalig gaat worden is nog niet bekend. Ook weten we nog niet wanneer we de detectiveserie kunnen gaan bekijken (wel dat dat bij Netflix zal zijn). Met het succesvolle team achter de schermen zal het zeker goed zitten met het script en wordt White Lines een serie om naar uit te kijken.

Ondertussen komt het nieuwe seizoen van La Casa steeds dichterbij. Om je nog meer hyped te maken, bekijk je de trailer van La Casa de Papel seizoen 3.