Het begint bij het plannen maken

Wanneer de eerste locaties en type reizen in de groep gegooid worden, begint het enthousiasme te komen. Scenario’s van de dingen die jullie gaan beleven schieten door je hoofd en je kan eigenlijk al niet meer wachten. De eeuwenoude problemen met het uitstellen van boeken beginnen te komen. Echter is dit iets waar jullie wanneer alles geregeld is toch wel om kunnen lachen. Helaas duurt het allemaal nog zo lang. Mochten jullie geen last minute boeken dan…

Tip: overnacht met 8 vrienden voor 50 euro per persoon in deze zieke villa op Ibiza.

Je maakt samen dingen mee als je met je vrienden op vakantie gaat

“Ojaaa! Weet je nog dat die toen dat deed…?” Alleen reizen heeft zeker zo zijn voordelen. Wanneer je echter met je vrienden op pad gaat, heb je altijd iemand om mee te praten over die super toffe tijd. Het vertellen tegen anderen is natuurlijk ook leuk, maar praten over hoe het samen was, is misschien nog wel leuker. Ook zie je eens plekken en doe je dingen waar je in je eentje niet aan zou denken. Aangezien niet iedereen altijd hetzelfde wil doen, moet je toch een beetje rekening houden met elkaar. Op deze manier kom je op plekken die je alleen nooit zou bezoeken.

Vrienden vakantie MAN MAN

Jullie creëren een hele hechte band in een hele korte tijd, want je doet bijna alles samen. Doordat jullie alles samen meemaken ontwikkelen jullie een perfect gedeeld gevoel voor humor – échte inside jokes, die vooral grappig zijn voor jullie alleen. Alle mooie dingen die jullie tegenkomen zien jullie samen. Het is een ervaring die jullie nooit meer zullen vergeten.

Je creëert een haat-liefde verhouding

Na een paar dagen extreem dicht op elkaars lip te zitten, werkt de slons van jullie groep je wel een beetje op je zenuwen. De ander die de hele dag op z’n bed wil liggen kan in jouw ogen ook wel een schop onder z’n reet gebruiken. Dan heb je nog de echte Nederlander die van elke rekening een probleem kan maken. Iedereen heeft zo z’n slechte en goede kanten, en die komen op een vrienden vakantie nu eenmaal extra naar boven. Dit klinkt natuurlijk negatief, maar het zal nooit uitlopen op flinke ruzies. Het zijn kleine ergernissen waar jullie dezelfde dag onder het genot van een biertje nog om lachen.

Je reist letterlijk samen

Lange wachttijden en lange vluchten kunnen redelijk saai zijn. Samen met je vrienden is het daarentegen misschien wel een van de hoogtepunten. Heen praten en speculeren jullie over alles wat gaat gebeuren en onderweg naar huis blik je terug op alle mooie momenten die jullie meegemaakt hebben. Waar je als je alleen reist moet vertrouwen op Netflix of andere leuke reizigers. Wacht dus niet en boek die vrienden vakantie.