Nederlands horlogemerk

Al zo’n kleine 15 jaar timmert Van der Gang – afkomstig uit Dokkum – hard aan de weg om de strijd aan te gaan met de gerenomeerde horlogemerken. Een product dat volledig handgemaakt is in Nederland en waarvan elk horloge maar een gelimiteerd aantal beschikbaar is. Een Nederlands horlogemerk dat snapt hoe belangrijk het is om een limiet aan te brengen aan luxe horloges, zodat straks niet iedereen met hezelfde model over straat loopt.

Horloges voor mannen

Van der Gang

In 2002 is het bedrijf opgericht door Wybe Van der Gang. Hij heeft meer dan 20 jaar in de fijnmechanica gezeten en heeft altijd de droom gehad zijn eigen horloge te ontwerpen. Deze droom heeft hij werkelijkheid gemaakt. Het heeft ruim twee jaar geduurd voordat hij tevreden was om zijn eerste horloge te verkopen.

Volgens veelal Zwitserse fabricagetechnieken worden de meest complexe uurwerkcomplicaties in elkaar gezet. Mede dankzij zijn achtergrond in fijnmechanica, waarbij alles om nauwkeurigheid en details draait, onderscheidt Van der Gang zich door innovatieve productietechnieken toe te passen in de ‘traditionele’ horloge industrie.

Van Der Gang

Van der Gang is misschien wel de enige echte manufactuur in Nederland. Alles in het horloge wordt in Nederland gemaakt, van de minuscule uurwerktandwieltjes tot de kast; alles wordt tot in detail gemaakt, een écht Nederlands horlogemerk. Alleen het basisuurwerk komt uit Zwitserland, maar wordt vervolgens omgebouwd tot een eigen uurwerk.

Alles aan de horloges wordt met de grootste precisie gemaakt. Niet voor niets besteden zij net zoveel aandacht aan de laatste 5% van het horloge, dan aan de vorige 95%. Zij stellen namelijk dat die laatste 5% het horloge echt uniek maakt. Na 15 jaar is Van der Gang maar liefst 5 modellen rijker. Een nieuw Nederlands horlogemerk die de markt van luxe horloges aanvalt, iets waar wij trots op mogen zijn.

‘De Vlieger’

Een van de vijf modellen is de Vlieger. Wat leuk is om te weten is dat elk horloge van Van der Gang wordt genummerd en dat van elke oplage maar een beperkt aantal beschikbaar wordt gesteld. Dit hebben zij ook gedaan met hun nieuwste pronkstuk van ‘De Vlieger’.

van der gang watches

Ter ere van het vijfjarig bestaan van het horloge, hebben ze een pronkstuk opgeleverd waar er maar 99 van gemaakt worden. De nieuwste aanwinst (Ref. 20045GW-T) heeft een 18-karaats gouden, handgemaakte gesatineerde kast en stuwt het horlogemerk naar nieuwe hoogten.

Nederlands horlogemerk

Het nieuwste model is een schitterende samenstelling van design, kleur- en materiaalgebruik. De 18-karaat rosé gouden kast heeft een gewicht van maar liefst 68 gram, en is met de hand gesatineerd. Het satineren van een kast is een arbeidsintensief proces wat ervoor zorgt dat het een mat effect krijgt.

van der gang horloges

Dit matte effect geeft zowel een luxe als sportieve twist aan het horloge. De kast van 41 mm sluit perfect aan op het 2.6 mm dikke saffierglas. En in combinatie met de oranje lederen band heb je een imponerend horloge op de pols.

Fokker Four * ‘De Vlieger’

Ter ere van het vijfjarig bestaan van de vlieger en de aankondiging van het nieuwe model heeft Van der Gang in samenwerking met Fokker Four een speciaal event bedacht. Beide merken zijn 100% Hollands en de connectie tussen ‘de Vlieger’ en de oude Fokker Four vliegtuigen was dan ook snel gemaakt.

De vliegtuigen werden net na de Tweede Wereldoorlog gebouwd en vliegen vandaag de dag nog steeds. Een staaltje Nederlandse degelijkheid die een leven – of zelfs meer – meegaat. Tijdens het evenement werden de vliegtuigen de lucht in gestuurd om formatie te vliegen, iets wat maar weinig man kunnen. Precisiewerk ten top.

 

Kan jij je een premium, kwalitatief hoogwaardig en bijzonder horloge veroorloven? Breng dan eens een bezoek aan de website van Van der Gang Watches. Er zijn namelijk nog 4 modellen die onderbelicht die zeker de moeite waard zijn om eens te checken.