Het meesterbrein van Martin Scorsese

Het moge duidelijk zijn dat Martin Scorsese een meesterbrein is op het gebied van regisseren. Hieronder zie je vijf Martin Scorsese films die iedere man gezien moet hebben. Check it out:

1. Good Fellas

Waan je in de wereld van de Amerikaanse maffia en geniet van deze ongelofelijk mannelijke film met een ijzersterke cast waaronder Robert de Niro, Ray Liotta en Joe Pesci. Het ontbreekt in deze film niet aan actie en de film kent een waanzinnige verhaallijn. Een ware klassieker die je gezien moet hebben.

2. Shutter Island

Deze Psychologische thriller neemt je mee in het verhaal van Teddy Daniels (gespeeld door Leonardo Di Caprio) een U.S. Marshall die onderzoek doet naar een eiland met gevangenen. De film is van het begin tot het einde zenuwslopend. Hetgeen we misschien nog wel het meest waarderen aan deze film is de lugubere twist die je laat twijfelen of je het verhaal zelf nog wel begrijpt. De beelden en de styling zijn daarnaast ook bij deze film van Scorsese weer waanzinnig. Hier onder de trailer.

3. The Wolf of Wallstreet

Een inspirerende film voor velen met onder andere Leonardo Di Caprio, Jonah Hill en Margot Robbie. The Wolf of Wallstreet neemt je mee in het rollercoaster-leven van Jordan Belfort. De acteerprestaties van Di Caprio laten natuurlijk nooit te wensen over, maar ook met deze film pakt hij je weer helemaal in. The wolf of Wallstreet wint van ons daarnaast ook de styling award: stijlvolle, dandy kostuums en belfort’s toenemende vermogen is af te lezen aan zijn kledingstijl die van een krijtstreep pak, tot miljardairs-outfit verandert.

4. Gangs of New York

Deze film neemt je mee terug naar het New York van 1836 waarin Amsterdam Vallon de moord op zijn vader wil wreken. Absoluut een spannende film met alles erop en eraan. In de film krijgen we een indrukwekkende impressie van het New York van vroeger. Natuurlijk heeft ook deze film weer een sterrencast met onder andere: Leonardo Di Caprio, Cameron Diaz en Daniël D-Lewis. Een absolute aanrader.

 

5. Taxi Driver

Ook deze film van Martin Scorsese is er één die je gezien moet hebben. Taxi Driver gaat over een mentaal instabiele Vietnam veteraan (gespeeld door Robert De Niro) die het geweld niet achter zich kan laten. Je kunt in Taxi Driver de emotionele achtbaan waar de hoofdrolspeler mee te kampen heeft voelen en dat maakt de film ongelofelijk goed. Taxi Driver is er in ieder geval één voor op je lijstje.

 

Kun jij deze films van je lijst afstrepen? Verras dan je vader, beste maat of ga met je complete vriendengroep richting het EYE Filmmuseum en ervaar de wondere wereld achter deze klassiekers.