Gangs of New York

De film speelt zich af in 1863 in New York’s “five points”, destijds een van de meest gewelddadigste gebieden ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenstromen zorgen voor gewelddadige conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak nadat zijn vader gedood is door Bill The Butcher (Daniel Day-Lewis).

Catch Me If You Can

In deze film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, speelt DiCaprio de meesteroplichter Frank Abagnal. Hij kan alles vervalsen en doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot. Een meesteroplichter die voor miljoenen dollars aan valse cheques uitschreef. Echter, met zijn grote succes opent hij een klopjacht van de politie.

The Aviator

The Aviator vertelt het waargebeurde levensverhaal van Howard Hughes (DiCaprio), een regisseur en vliegtuigbouwer. De film speelt zich af in de jaren 30. Hughes is gefascineerd door vliegtuigen en probeert dan ook voortdurend de grenzen van een vliegtuig te verleggen.

The Departed

Colin Sullivan (Matt Damon) werkt voor de beruchte gangster Frank Costello. Hij krijgt de opdracht om te infiltreren bij de politie van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) zich omhoog in de gangsterwereld en probeert het vertrouwen van Costello te winnen. Wanneer duidelijk wordt dat er bij zowel de gangsters als bij de politie een rat is, volgt er een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Shutter Island

Shutter Island vertelt het verhaal van twee detectives Teddy Daniels (DiCaprio) en Chuck Aule (Mark Ruffalo). Zij moeten een mysterieuze verdwijning uit een TBS kliniek onderzoeken. De kliniek bevindt zich op een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts. Al snel wordt duidelijk dat de komst van de detectives niet gewenst is en dat er meer geheimen zijn op het eiland.

Inception

In deze film speelt Leonardo DiCaprio een meesterdief die gespecialiseerd is in het stelen van geheimen in de droomstaat van de mens. Dit is niet onopgemerkt gebleven, hij wordt internationaal gezocht. Cobb (DiCaprio) en zijn team krijgen een laatste opdracht, deze opdracht kan ervoor zorgen dat hij zijn oude leven weer terug krijgt. Echter, is deze opdracht niet een standaard opdracht, in plaats van het stelen van van een idee, moeten ze een idee plaatsen. Lukt het Cobb en zijn team om de perfecte misdaad uit te voeren of zijn de vijanden hen te slim voor?

Django Unchained

Django Unchained speelt zich af in Mississippi in de 19e eeuw, waar de slavenhandel volop aan de gang is. De hoofdrolspeler Django (Jamie Foxx) en zijn geliefde Broomhilda worden verkocht aan verschillende eigenaren. Django wordt bevrijd door Dr. King Schultz, een vreemde premiejager. Samen gaan zij op zoek naar Broomhilda, die het minder getroffen heeft met haar nieuwe eigenaar, Calvin Candie (DiCaprio). De film is geregisseerd door Quentin Tarantino.

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street is gebaseerd op de autobiografie van Jordan Belfort. De film gaat over de successen én ondergang van beurshandelaar Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Hij wordt een grote speler op Wall Street en houdt er een flamboyante levensstijl op na, gevuld met geld, vrouwen en drugs.

The Great Gatsby

In het voorjaar van 1922 verhuist schrijver Nick Carraway naar New York City om zijn eigen American Dream na te jagen. Hij trekt in, in de buurt van de flamboyante miljonair Jay Gatsby (DiCaprio). Nick ziet de wereld van Gatsby instorten omdat hij zijn grote liefde terug wil winnen.

The Revenant

In The Revenant kruipt DiCaprio in de rol van de legendarische avonturier Hugh Glass. Het jaar is 1823. Tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis, worden Hugh en zijn mannen aangevallen door indianen. Ze weten nog maar net te vluchten. Echter, blijft het daar niet bij. Er ontstaat wrijving binnen de groep, Hugh wordt door een grizzlybeer aangevallen, beroofd door zijn mannen en zij laten hem voor dood achter. Wanneer hij weer bijkomt, is hij vastbesloten om wraak te nemen. De prestatie die Leonardo DiCaprio levert, zorgen ervoor dat hij met deze rol zijn enige Oscar weet te bemachtigen.

Benieuwd naar meer films? Check ook de  films die je gezien moet hebben van: Johnny Depp, Morgan Freeman, Tom Hardy, Idris ElbaJason StathamMatt Damon en Robert De Niro.