1. Strijken en schijnen

Opa was altijd gedisciplineerd. Hij stond elke dag vroeg op, maakte ontbijt en zodra hij z’n laatste hap had genomen, maakte hij zich klaar voor zijn werk. Hij streek zijn witte Oxford-shirt en maakte daarna zijn lederen schoenen schoon. Dit was een ritueel dat bij zijn leven hoorde. Houd daarom, net als opa, je kleren kreukvrij en zorg dat je schoenen altijd blinken.

man opa style outfit MAN MAN

2. Houd het clean & simpel

Houd je outfit clean. Een simpel maar stylish outfit is genoeg om de juiste indruk te maken. Je hebt geen overdreven grote horloge, opvallende schoenen of andere aandacht vraagende accessoires nodig. Je mag accessoires mag dragen, maar houd het simpel. 

3. Ga minstens om de twee weken naar de kapper

Op elke oude zwart-wit foto die je ziet, zit het kapsel van elke man strak. Om de twee weken naar de kapper gaan was meer dan enkel een knipbeurt, het was een soort therapie. De barbershop was een plek waar je over alles kon praten. Je kon er je ei kwijt en je haar werd piekfijn geknipt.

Vintage tools of barber shop on wood desk

4. Vermijd felle kleuren

Vermijd felle kleuren. Wanneer het gaat om je dagelijkse outfit kun je beter vasthouden aan de basic kleuren: blauw, grijs, zwart, wit en bruin. Deze kleuren kun je voor elke outfit gebruiken.

5. Een wit T-shirt is altijd goed

Weet je niet wat je aan moet trekken? Bouw dan een set om een wit T-shirt heen. Je zit dan altijd goed. Vroeger was dit echter niet het geval. Het dragen van een wit t-shirt werd pas populair toen filmsterren als Marlon Brondo and James Dean het droegen. Geen diepe v-halzen, rare mouwen en al het andere nonsens. Een basic, clean t-shirt maakt je outfit compleet. Draag het met een zwarte denim en zwarte all-stars, een blauwe blue wash denim met loafers of een oker geel swimshort met flip-flops. Een echt klassieker is never out of style.

tee wit hoed heren MAN MAN

6. Beter overdressed dan underdressed

Je kan beter overdressed dan underdressed ergens naar toe gaan. Ongeacht welke gelegenheid: je eerste date, een sollicitatiegesprek of een vergadering. Bewaar dat joggingpak voor de luie dagen thuis op de bank. Dress to impress.

7. Een horloge mag niet ontbreken

Ongeacht de digitale klok op je telefoon, is het dragen van een horloge een must. Een horloge geeft een toegevoegde waarde aan je outfit. Schaf een horloge van normale grootte met bijvoorbeeld een klassieke zwarte leren band aan.