Johnny Depp

Op 9 juni 1963 is Johnny Depp geboren in de Amerikaanse staat Kentucky. Op zijn 16e stopte de acteur met school en ambieerde een carrière als muzikant. Dit was echter geen succes en Depp begon noodgedwongen zijn geluk in Hollywood te zoeken. Zijn grote doorbraak kwam met de serie 21 Jump street, waar hij de rol van undercover politieagent Tom Hanson vertolkte. Tegenwoordig is Johnny Depp niet weg te denken uit Hollywood en omdat hij in zoveel goede film heeft gespeeld hebben we 10 films met Johnny geselecteerd die je moet hebben gezien.

Pirates of the Caribbean: The curse of the Blackpearl

Deze film kennen we allemaal. In deze film speelt Johnny Depp de rol van captain Jack Sparrow. Het idyllische bestaan van Jack Sparrow nadert zijn eind wanneer kapitein Barbossa zijn schip steelt. Barbossa ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat zij de enige lijkt wie de vloek van Cortez kan opheffen. Echter blijk dat Will Turner, die toevallig smoorverliefd op Elizabeth is, de enige persoon is die het kan doen. Om Elizabeth te redden, schakelt Will noodgedwongen de hulp van Jack Sparrow in.

Sweeney Tod

Johnny Depp speelt in deze film als Benjamin Baker die door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis belandt. Na zijn vrijlating zint Barker op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak en samen met Miss Lovett rekent hij af met de vijanden van Barker en noemt zichzelf Sweeney Todd.

Platoon

In deze film wordt Chris Taylor (Martin Sheen) tijdens de Vietnamoorlog geconfronteerd met de harde realiteit wanneer hij ingedeeld wordt bij de infanterie. De gevechten werden heftiger en de soldaten proberen door middel van drugs en vriendschap overeind te blijven tijdens deze zware oorlog.

Public enemies

De verenigde Staten werden in de jaren ’30 gekenmerkt door verschillende misdaden en gangsters die het land onveilig maakten. John Dillinger (Johnny Depp) is een gevreesde misdadiger en een bekende van de politie, echter weet hij keer op keer de politie slim af te zijn. Er wordt een zoektocht gehouden naar Dillinger en zijn companions Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd. De politie krijgt hierbij de hulp van de eerste federale politiemacht: de FBI. Het team wordt geleidt door Melvin Purvis, gespeelde door Christian Bale en probeert de gevaarlijke gangsters te arresteren.

Edward Scissorhands

In deze film vertolkt Johnny Depp de rol van Edward Scissorhands. Hij is gecreëerd door een uitvinder, echter stierf hij voordat hij Edward echt af kon maken. Hierdoor heeft Edward scharen op de plek van zijn handen zitten. Wanneer een vrouw bij zijn huis aanbelt, dan neemt zij Edward mee om bij haar thuis te wonen. Hier leert hij zich snel aan te passen, ondanks de voor hem ongewone omgeving.

Donnie Brasco

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Depp kruipt hier in de huid van FBI-Agent Joe Pistone die in de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco bouwt hij een netwerk op en weet zich snel op te werken in de rangorde van Sonny Black. Veel goeds brengt dit undercover werk hem niet. Zo raak zijn huwelijk op de klippen en denkt de maffia dat er een mol aanwezig is.

Finding Neverland

Naast de echte mannelijke films hierboven, kun je deze gezellig kijken met je vriendin. Deze film speelt zich af in Londen, 1904. Toneelschrijver James Barrie (Johnny Depp)voelt zich geklemd en vindt toevlucht in zijn fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij de weduwe Sylvia, gespeeld door Kate Winslet, en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie inspiratie voor zijn bekendste werk dat iedereen kent: Peter Pan.

Blow

George Jung (Johnny Depp) verhuist met zijn vriend Tuna naar Californië om daar te studeren. Hier zetten de twee vrienden een handeltje in marihuana op. Jung wordt opgepakt en belandt in de gevangenis. In de gevangenis ontmoet hij een celgenoot die hem kennis laat maken met de cocaïnemarkt. Wanneer Jung wordt vrijgelaten, wordt hij binnen aanzielijk korte tijd de grootste speler in de handel van cocaïne.

Sleepy Hollow

In deze film speelt Johnny als agent Ichabod Crane. Hij krijgt de opdracht om het mysterie chter de moorden in het dorpje Sleepy Hollow te ontrafelen. Dit blijkt een grotere uitdaging te zijn dan hij dacht. Tijdens zijn zoektocht naar antwoorden wordt hij geholpen door de dochter van zijn gastheer en de zoon van één van de slachtoffers.

Dead man

William Blake zet koers naar de uiterste grensgebieden van het Wilde Westen. Wanneer hij verdwaald en zwaargewond rond reist ontmoet hij een indiaan. De indiaan, die Nobody heet, ziet in hem de gelijknamige Engelse dichter. Op de vlucht voor zijn noodlot en gebeurtenissen waar hij geen vat op heeft, veranderd William in een gevreesde man die uitstekend overweg kan gaan met een revolver.