Idris Elba

Idrissa Akuna Elba is op 6 september 1972 geboren in Londen. De Engelse acteur, met zowel Ghanees als Sierra Leoons bloed, maakte in 1999 zijn grote debut op het witte doek als Grégoire in de Franse komedie Belle maman. Sindsdien is Elba niet weg te denken uit Hollywood. In 2012 ontving de acteur een Golden Globe voor zijn hoofdrol als John Luther in de politieserie Luther en we gaan nog veel meer zien van de geweldige Idris Elba.

1. Luther

Voor Luther maken we een uitzondering. Het is niet een film, echter een 14-delige mini-serie. In deze serie vertolkt Idris Elba de rol van John Luther, een moorddetective die bijna even gevaarlijk is als de beruchte criminelen die hij opspoort. Ondanks zijn briljante geest laat hij zich telkens weer verleiden door zijn eigen passie. Het is een bloedstollende reeks dat zich op het duel tussen de jager en de opgejaagde focust.

2. Beasts of No Nation

De jonge Agu wordt gedwongen om zich aan te sluiten bij een leger wanneer de oorlog losbarst in een (niet genoemde) West-Afrikaans land. Zijn vader wordt vermoord, zijn moeder en zus zijn beide spoorloos en Agu moet deelnemen aan een leven vol wreedheden en geweld.

3. Rock n Rolla

Wanneer de aanwezigheid van Russische gangsters wordt opgemerkt door de Londense onderwereld, is men extra alert. En plots komt er een interessante deal boven water drijven, waarmee miljoenen te verdienen zijn. Vanuit alle uithoeken verschijnen geïnteresseerden.

4. Star Trek Beyond

Het team van de Enterprise verkent de verste uithoeken van het sterrenstelsel. In ‘Star Trek Beyond’ krijgt de crew van Captain Kirk te maken met een mysterieuze vijand die het team op de proef stelt.

5. Mandela: Long walk to freedom

In deze film heeft Idris Elba de rol van Nelson Mandela op zich genomen. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Nelson Mandela en het neemt je mee op de levensreis van Mandela. Het biedt als het ware een visie op de ontstaansgeschiedenis van een modern icoon – vanaf zijn jeugd tot en met zijn presidentschap in de jaren ’90.

6. Thor: The Dark World

In deze film probeert de machtige Thor de aarde en alle Negen Rijken te redden. Dit wordt hem echter moeilijk gemaakt door de wraakzuchtige Malekith. Thor wordt een geconfronteerd met een vijand die zelfs Odin en Asgard niet kunnen verslaan en dit is het begin van zijn meest gevaarlijke en persoonlijke reis. Een reis die hem zal herenigen met Jane Foster en die hem zal dwingen om alles op alles te zetten het universum te redden van zijn ondergang.

7. Pacific rim

Wanneer de Kaiju uit de zee oprijzen, breekt er een oorlog uit die aan miljoenen mensen het leven kost. Om de monsters te bestrijden is er een speciaal wapen ontwikkeld: De Jaeger. Dit zijn reusachtige robots die bestuurd worden door twee aan elkaar verbonden piloten. En wanneer blijkt dat zelfs Jaeger kansloos zijn tegen de meedogenloze Kaiju, wordt de hulp van twee helden ingeschakeld: een ex-piloot en een onervaren rekruut. Samen moeten zij een legendarische en ogenschijnlijk verouderde Jaeger besturen. Want enkel zij kunnen de mensheid redden.

8. Prometheus

Prometheus volgt een groep ontdekkingsreizigers die een reis maken door het universum. Tijdens de reis doet het team een ontdekking die naar de oorsprong van de mensheid leidt. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het heelal.

9. Bastille Day

Michael Mason (Richard Madden) is een zeer ervaren zakkenroller. Op een dag rolt hij een tas in Parijs niet wetende dat hier een bom in zat. De Amerikaanse dief overleeft de explosie, echter wordt hij door de CIA als enige verdachte gezien op basis van de bewakingsbeelden. Agent Sean Briar (Idris Elba) krijgt Mason te pakken voordat de Franse politie daadwerkelijk weet hoe het zit. Michael is niet de man die Sean zoekt, maar wilt via Michael de echte daders vinden.

10. Takers

Deze film gaat over een groep bankrovers, die na elke ‘job’ steeds weer weten te ontsnappen aan de politie. Het lijkt er zelfs op dat de mannen niet gepakt kunnen worden, totdat ze van zijn zijn om hun ‘laatste’ klus uit te voeren. Detective Jack Wells (Matt Dillon) zal namelijk alles uit de kast halen om de groep bankrovers achter de tralies te krijgen.

Naast de films van Idris Elba, vind je hier ook de films die je gezien moet hebben van: Tom Hardy, Morgan Freeman en Johnny Depp