Jason Statham

Jason Statham, van Britse origine, is geboren op 26 julie 1967 in Chesterfield. Stathams carrière in de media- en entertainmentsector begon toen hij opgemerkt werd door een talent-agent en modellenwerk deed voor kledingmerk French Connection. Tijdens zijn werk voor het kledingmerk kwam Jason in aanraking met opkomende regisseur Guy Ritchie. Dankzij de regisseur maakte Statham zijn debut op het witte doek in de grote succes film Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Echter heeft Jason Statham zijn grote doorbraak in Hollywood te danken aan zijn rol in de film Snatch, waarin hij de rol van Turkish vertolkte.

Er mag gezegd worden dat Jason Statham een levende legende is. Daarom hebben we een selectie gemaakt van 10 films van hem die je gezien moet hebben.

1. Snatch

In deze film vertolkt Jason Statham de rol van Turkish. Samen met zijn partner-in-crime- raken ze betrokken bij de wereld van illegale ‘Big Money’ bokswedstrijden. Wanneer de door hun ingezette bokser in de eerste ronde K.O. wordt geslagen door de Ierse One Punch Mickey, breekt de hel los. Ondertussen wisselt ergens in de Engelse hoofdstad een 86-karaats diamant op onrechtmatige wijze van eigenaar. De twee verhalen lijken in eerste instantie niks met elkaar te maken te hebben. Echter is niets minder waar.

2. Lock, Stock and Two Smoking Barrels

De vrienden Eddy, Soap en Bacon (Jason Statham) hebben een plan. Eddy is een pokertalent en op één avond zijn zij een smak geld rijker geworden. Echter hadden zij niet voorzien dat de organisator van het evenement niet van plan was het op eerlijke wijze te laten verlopen. De vrienden raken niet alleen hun geld kwijt, maar hebben tevens een schuld van een half miljoen bij de gevreesde gangster opgebouwd. De drie mannen krijgen één week de tijd om hun schulden af te lossen en één week om een nieuw plan te verzinnen met alle gevolgen van dien.

3. The bank job

Dit is een film uit 2008 die gebasseerd is op de werkelijkheid: In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met juwelen en cash ter waarde van maar liefst drie miljoen pond. Echter zijn de daders nooit opgepakt en de buit nooit teruggevonden. De overheid stopte de hele zaak in de doofpot.

4. Fast & The Furious 7

Nadat Dominic Toretto (Vin Diesel) en zijn team lucht krijgen van de dood van Han, reizen ze samen af naar Tokio. Samen met driftkoning Sean Boswell en een paar nieuwe vrienden vormen zij een nieuw team die hun oude vriend willen gaan wreken. Hierbij stuiten ze op de moordenaar van Han, Ian Shaw (Jason Statham), de oudere broer van Owen Shaw. De leider van een geheim en illegaal street-race organisatie uit Fast & The Furious 6.

5. Spy

In deze film geniet Jason Statham van het gezelschap van Melissa McCarthy en Jude Law. Susan Cooper is een analist bij de CIA en de onbekende held achter vele gevaarlijke missies. Wanneer haar partner op onbekende wijze vermist wordt, verruilt ze haar kantoorbaan in voor die van infiltrant. Om de mensheid te behoeden voor een ramp, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar. Een onwijs leuke film die je samen met je partner moet kijken.

6.  Crank

Chev Chelios (Jason Statham), een onomstreden huurmoordenaar, ontdekt dat hij is vergiftigd door zijn grote rivaal Verona met ‘The Beijing Cocktail. Verona heeft lucht gekregen van de geruchten dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Chev moet zijn adrenalieniveau hoog houden om in leven te blijven en zijn zoektocht naar zijn aartsrivaal Verona is een feit. Dit wordt Chelios echter moeilijk gemaakt, aangezien hij ook zijn geliefde Eve moet beschermen tegen zijn vijand. Het is een bloedstollende actiefilm waarbij de factor tijd een belangrijke rol speelt.

7.  The Italian Job

Een groep dieven onder leiding van beroepscrimineel Charlie Croker zorgen voor de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angelos. Tijdens de chaos probeert het team een aanzielijk grote hoeveelheid goud te stelen.

8. The Transporter

Ex-militair Frank Martin lijkt op het eerste gezicht een rustig leventje in Zuid-Frankrijk te hebben. Echter is niets minder waar. Martin houdt zich namelijk bezig met het afleveren van allerlei pakjes, zonder vragen te stellen over de inhoud ervan. Door zijn militaire verleden is hij in staat om dit geheim te houden voor de politie. Echter komt Martin voor een moeilijke kwestie te staan wanneer hij ontdekt dat zijn laatste pakket een jong meisje bevat die hij aan een misdaadbende moet uitleveren.

9. The Expendables II

CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables opnieuw op een levensgevaarlijke missen. De groep huurlingen hebben de opdracht gekregen om een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het probleem is dat het pakketje in Gazak, een Oost-Europees land ligt en al snel merken zij dat ze niet de enige zijn die het pakketje in handen proberen te krijgen.

10. The Mechanic

Arthur Bishop, gespeeld door Jason Statham, is de beste huurmoordenaar die er is. Echter besluit hij zijn leven te veranderen wanneer zijn mentor en vriend Harry (Donald Sutherland) wordt vermoord. Het veranderen van zijn leven wordt lastiger gemaakt door Harry’s zoon Steven, gespeeld door Ben Foster. Steve vraagt aan Bishop om hem de kneepjes van het vak te leren en samen voeren ze opdrachten uit als duo. Dit verloopt niet vlekkeloos en Steve ontdekt een groot geheim van Arthur.

Naast de films van Jason Statham, vind je hier ook de films die je gezien moet hebben van: Tom Hardy, Morgan Freeman, Idris Elba en Johnny Depp