Mindhunter seizoen 2

Hè hè. Eindelijk, guys. Want wat duurde het lang. Al vanaf 13 oktober 2017 was de Netflix Original op het platform te zien. En nu zit Mindhunter seizoen 2 eraan te komen. Wat het wachten bovendien zeker niet makkelijker maakte, is dat Mindhunter zo’n serie is die je gewoon verder wil kijken. Zo’n serie die, als hij je eenmaal te pakken heeft, je niet meer loslaat tot het eind. En dat is altijd prettig als een thriller dat effect heeft. Wat des te knapper is, is dat er in Mindhunter voornamelijk gepraat wordt over moord, in plaats van dat we het in actie zien. De serie gaat namelijk over het onconventionele team dat in de jaren 70 de term serial killer bedacht heeft. Check ook: de eerste Nederlandse Netflix serie.

Mindhunter seizeon 2

Indrukwekkende crimethriller

Het was dan ook een behoorlijke ommezwaai binnen de FBI en andere instantie die de wet handhaven. Tot dan werden psychopaten en veelplegers van moorden weggezet als gek. Ze waren uiterst gevaarlijk en men was doodsbang voor ze. Daar is alle reden voor, maar op zo’n manier kom je ook nooit verder. Je leert niets, als je niet luistert. Het lijkt een simpele stap, je verplaatsen in de misdadiger, maar eentje die niet zo vanzelfsprekend was. Holden Ford (Jonathan Groff) zet die stap. Samen met de nukkige Bill Tench (Holt McCallany) en psychologe Wendy Carr (Anna Torv) zet hij een task force op. Holden en Bill reizen stad en land af om de gevaarlijkste seriemoordenaars te interviewen. Eén seriemoordenaar die zij bijvoorbeeld langdurig te spreken krijgen is Ed Kemper, waanzinnig goed gespeeld door Cameron Britton.

 

Releasedatum Mindhunter seizoen 2

We hebben dan eindelijk meer informatie over Mindhunter seizoen 2 te melden. Mindhunter seizoen 2 zal in zijn geheel vanaf 13 oktober 2019 te zien zijn op Netflix. Even wachten is dat dus nog wel. Maar een serie als Mindhunter is er een die met zorg en precisie gemaakt moet worden. Alleen op die manier kan de hoge kwaliteit van het eerste seizoen gewaarborgd worden. Want het is één ding om over het team te schrijven dat seriemoordenaars interviewt, het is een tweede om ook een script voor de desbetreffende seriemoordenaars te schrijven. In seizoen één begonnen ze eigenlijk pas net met hun werk. In seizoen twee zullen ze hun werk voort gaan zetten. Hoewel Netflix de releasedatum van Mindhunter seizoen 2 dus bekend heeft gemaakt, moeten we nog wel even wachten op de trailer.

Je moet tot 13 oktober natuurlijk wel wat te doen hebben. Dit zijn de vetste misdaadseries over cocaïne op Netflix.