Canvas sneakers voor mannen

Canvas is een doek dat over het algemeen gebreid wordt uit linnen of hennep. Alleen wordt het in de volksmond voornamelijk herkend als katoen. Vaak zie je in canvas een mix van katoen en polyester, maar het originele canvas wordt nog steeds vervaardigd uit hennep (vlasvezels). Hierdoor voelen de schoenen op het begin wat ruwer aan, maar in verloop van tijd worden deze een stuk soepeler. Daarnaast zorgen canvas schoenen voor een goede luchtventilatie, wat ideaal is voor de warme zomer. Tot slot is het een zeer stevig materiaal, wat tegen een stootje kan. Wij maakten een selectie canvas sneakers voor de zomer van 2019:

Converse All Stars

We noemde deze sneaker al hierboven. De Converse All Stars is een all-time klassieker, die vrijwel iedereen wel eens heeft gedragen. Van oorsprong een basketbal schoen, maar tegenwoordig voornamelijk terug te vinden op straat. Het is de ideale schoen voor de alledaagse look. Je draagt de ‘All Star’ op een simpele casual outfit met jeans en een T-shirt. Stijlvol, zomers en tijdloos.

canvas sneakers
Foto Instagram: Erik.forsgren

Onze selectie canvas All Stars:

TOMS

De zomerschoen bij uitstek en inmiddels immens populair onder de Nederlanders. Wanneer de zon tevoorschijn komt, zie je deze steeds vaker verschijnen. Een schoen die in zo veel verschillende kleuren beschikbaar is, dat er vast wat voor jou tussen zit. Draag hem op een lange broek die boven je enkels uit komt met een overhemd of T-shirt en jij bent ‘holiday ready’. Perfect voor een beach look.

canvas sneakers
Foto Instagram: toms

Vans Old Skool

By far een van de meest populaire schoenen van de afgelopen jaren. Waar we op het begin van de trend van dit merk voornamelijk de classics tegenkwamen, zien we nu de Old Skool in het straatbeeld. Met de herkenbare kronkelende streep op de zijkant is dit een van de meest iconische canvas sneakers. Ze zijn bovendien comfortabel en gemakkelijk te combineren in talloze outfits. Draag hem onder een korte broek, met een simpel T-shirt en hoge sokken voor een streetstyle look.

canvas sneakers
Foto Instagram: matthiasgeerts

Onze selectie canvas Vans sneakers:

Nike SB canvas

Waar we hierboven drie bekende schoenen hebben beschreven, is deze wat minder bekend. De SB schoenen van Nike staan voornamelijk bekend om hun skater look. Maar de schoenen verdienen meer dan dat. Het zijn namelijk de ideale sneakers om te dragen als je een hele dag op pad bent. Match deze sneaker met je streetstyle look en jij bent het mannetje van de straat. En je ziet er net wat anders uit dan de rest met de Chunky sneakers.

canvas sneakers
Foto Instagram: nikesb

Mocht je toch niet zo’n fan zijn van canvas sneakers, dan zijn dit de andere schoenentrends voor lente & zomer.