Nederlandse Netflix serie

De Belgisch-Nederlandse productie is de eerste keer dat er een Nederlandse Netflix serie op het platform komt en daar worden we best een beetje nationalistisch van. Rechercheurs Bob Lemmens en Kim de Rooij gaan undercover als een stel op een camping. Ze zijn namelijk een groot XTC-netwerk op het spoor dat al jaren actief is. Het hoofd van dit netwerk is Ferry Bouman. Hij woont vlakbij het vakantiepark, waar een aantal van zijn handlangers geplaatst zijn. Bob gaat proberen het vertrouwen te winnen van Bouman, terwijl Kim zich gaat inmengen in het leven van Boumans vrouw Danielle. De rechercheurs willen alles op alles zetten om Bouman te stoppen, maar makkelijk zal het niet worden. En hoe hoog is de prijs die ze ervoor moeten betalen? Voor meer misdaad: Dit zijn de vetste misdaadseries over cocaïne op Netflix.

Undercover

Harde serie met bekende namen

Ook de cast is een mengeling van Belgische en Nederlandse acteurs. Ferry Bouman wordt gespeeld door Frank Lammers en hij lijkt alles uit de cast te halen om gestalte te geven aan de meedogenloze drugsbaas. Van de beelden van een barbecuende Bouman krijgen wij in ieder geval een behoorlijke Tony Soprano van the Sopranos vibe De undercover rechercheurs worden gespeeld door de Nederlandse Anna Drijver (Loft) en de Belgische Tom Waes, die wij in Nederland het meest kennen van zijn programma Reizen Waes. Boumans vrouw Danielle wordt gespeeld door de Nederlandse actrice Elise Schaap en kennen we bijvoorbeeld van de Tv Kantine. Verder zijn er bijvoorbeeld ook rollen als handlangers van Bouman voor Raymond Thiry, bekend uit Penoza en Huub Smit en Tim Haars, die we van New Kids kennen.

 

Meer goed nieuws is dat Undercover binnenkort niet de enige Nederlandse Netflix serie zal zijn. Dit zijn de eerste beelden van de Nederlandse Netflix Original ‘Ares’.