Scandinavische merken

Dat Scandinaviers een goede stijl hadden was wel redelijk bekend, daarom zijn er enkele merken die jij moet kennen. Wanneer jij op zoek bent naar stijlvolle, mooi en kwalitatief goede basics, kom je snel uit bij één van deze merken. Die Scandinaviers zijn namelijk niet zo van het opscheppen, net als wij Nederlanders. Daarom hebben wij tien Scandinavische merken die je moet kennen voor jullie geselecteerd.

1. Tonsure

Het merk Tonsure werd opgericht in Kopenhagen door Malte Flagstad. De combinatie tussen het bekende en juist het onbekende, staat centraal in hun ontwerpen: vernieuwing gecombineerd met het klassieke. De ontwerpen die Tonsure ontwikkelt hebben dus ook een tijdloos karakter. De stijl van Tonsure typeert zich door nieuwsgierigheid en zelfverzekerdheid. Ruime, wijdvallende kleding die goed zijn afgewerkt en blauwe en grijze tinten voeren de boventoon.

2. Won Hundred

Won Hundred is een modern fashion en denim merk dat in Kopenhagen is gevestigd. De collecties van dit kledingmerk ademen de Scandinavische stijl. Dit zie je terug in zowel de kledingstukken voor de man als voor de vrouw. Dit populaire merk waarborgt stijl en vakmanschap. Een goede balans tussen werk en vrije tijd maken de items van Won Hundred geschikt voor elke gelegenheid.

scandinavische merken- heren-outfit-kledingmerken-MAN MAN

3. Han Kjøbenhavn

Han Kjøbenhavn is één van de tofste Scandinavische brands die er momenteel zijn. Dit kledingmerk is nog vrij jong (opgericht in 2008) en wordt aanbeden door kenmerkend design dat het modemerk heeft. Het merk staat bekend om de hoge kwaliteit van Japanse denim en hun unieke handgemaakte zonnebrillen collecties. Dit merk heeft in rap tempo naamsbekendheid gecreëerd en voorziet veel mannen van vette garments.

4. Filippa K

Filippa K staat bekend om haar Scandinavisch minimalisme. Asymmetrische vormen en contrasterende materialen vormen vaak het hart van de collectie. Minimalistische eenvoud met militaire invloeden waarbij gebruik wordt gemaakt van klassieke en moderne stoffen. Elegant, geraffineerd en stijlvol.

5. Elvine

Dit Zweedse kledingmerk creëert verschillende producten vanuit een denim filosofie. Elke collectie is rijk aan verschillende materialen, wassingen en behandelingen om elk item een bepaalde elegantie te geven. Elk jaar streeft het merk ernaar zich te ontwikkelen en te verbeteren. De items kunnen eenvoudig gecombineerd worden en zijn een toegevoegde waarde aan je garderobe. Dit merk staat vooral bekend om de functionele en stijlvolle jassen die zij produceren.

6. Acne Studios

Acne Studios is een in Stockholm gevestigd modehuis met een multidisciplinaire aanpak. Founder en Creative Director Jonny Johansson haalt zijn inspiratie uit fotografie, kunst, architectuur en cultuur. De verschillende collecties zijn als het ware een weerspiegeling van Jonny’s gedachte.

Scandinavische merken

7. Les Deux Copenhague

Les Deux is gebasseerd op wederzijds respect. De inspiratie voor dit merk komt voor uit, een politieke vluchteling die meet met een prepboy. Twee mannen uit totaal verschillende culturen, die beide invloeden worden verwerkt in het merk Les Deux. Sinds 2011 is dit merk actief en inmiddels bij meer dan 500 retailers in Europa verkrijgbaar. Wij moeten het helaas doen met de webshop, maar de kleding is het meer dan waard!

8. A Day’s March

A Day’s March is een Zweeds herenkledinglabel opgericht in 2014 door Marcus Gårdö, Pelle Lundquist en Stefan Pagreus. Degene die opzoek is naar slank gesneden basics, is hier dan ook aan het juiste adress. Ze streven naar de hoogste kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Daarom maken ze liever één kwalitatief goed stuk, dan meerdere stukken waar ze niet tevreden mee zijn. Ze maken dan ook basics die jij elke dag kan dragen of je naar kantoor gaat of over straat loopt, de kleding kan altijd!

Scandinavische

9. Minimum

Minimum is opgericht in 1997 en was in eerste instantie een retail store. Echter is het merk in aanzienlijk korte tijd uitgegroeid tot een onafhankelijke label. In 1999 lanceerde Minimum haar eerste heren collectie en in 2007 de eerste vrouwen collectie. Elk seizoen wordt er door het designteam zorgvuldig gekeken naar de juiste pasvormen en de tofste designs. Het doel van dit Scandinavische merk is om eclectische producten met een Scandinavische twist te produceren tegen een goede prijs.

10. Plain

Een ander vers uit de grond gestampt Scandinavisch kledingmerk. Opgericht in 2014, in Copenhagen. Stijlvolle minimalistische broeken, met mooie afwerkingen. Denk aan een enkele of dubbele bandplooi of een omslag. Dit merk richt zich dan ook alleen op broeken. Gefocust op hun sterke punt, brengen zij broeken van hoogwaardige kwaliteit voor een minimalistisch prijskaartje.

Scandinavische merken

Dit is een kleine selectie van plekken waar je deze Scandinavische merken (die je moet kennen) kunt kopen. Nu is het enkel nog een kwestie dat je weet hoe je de Scandinavische style kunt rocken.