Porsche tekende voor het ontwerp van deze camper

De Duitse autobouwer heeft een naam hoog te houden als fabrikant van snelle sportwagens en prachtige SUV’s. De fabrikant gooit het nu echter over een heel andere boeg en laat zien dat ze meer in huis hebben. De ontwerpers van Porsche tekenden voor het ontwerp van deze zeer luxe camper waar zelfs de meest verwende kampeerder van gaat watertanden. In de standaard uitvoering kun je in ieder geval rekenen op een kingsize slaapkamer, een kwalitatief goede parketvloer, 4K flatscreens en twee ligbaden. Zeg maar gerust een woonwagen op wielen, maar dan wel een met een prijskaartje van ruim twee miljoen dollar.

luxe camper

Een luxe wereld van 14 meter lang

De Newell camper is onlangs afgeleverd aan een rijke klant die nu zonder twijfel klaar is om de reis van zijn leven te maken. De ontwerpers van Porsche Design hebben alles uit de kast gehaald om het begrip camper een totaal nieuwe betekenis te geven. Het bijna 14 meter lange gevaarte is voorzien van onder andere xenon-koplampen, uitschuifbare bedden en een inloopdouche. Ook de eethoek, keuken en zitbanken zijn ontworpen door Porsche. Een sleutel heb je niet nodig om de camper te betreden, net als elk zichzelf respecterend hotel, volstaat het om een smartcard op zak te hebben.

Luxe vakantiewoning op wielen

Een camper van 14 meter lang heeft natuurlijk wel wat power nodig om een beetje vlot over de weg te rijden. Dat is dan ook geen probleem, deze veredelde caravan heeft de beschikking over ruim 605 paardenkrachten en heeft een koppel van dik 2600 Nt. Mocht je ook dan nog niet onder de indruk zijn, dan gaat dat met de volgende gegevens wel gebeuren. De voorstoelen in de cabine zijn voorverwarmd en hebben een massagefunctie. Lekker uitgerust aankomen op de eindbestemming is dus geen enkel probleem. Dankzij de achteruitrijcamera’s weet je exact wat er achter je gebeurt, bovendien zorgen GPS, Bluetooth-connectiviteit en de surround sound speakers voor de finishing touch.

Porsche auto

Aangenaam koel door vier airco’s

Mocht je nu vermoeden dat het wel eens behoorlijk warm kan worden in zo’n camper, ook dan heb je het mis. Op het dak van deze mobiele vakantiewoning bevinden zich namelijk vier airconditionings-units waardoor het zelfs op de warmste dagen in Zuid-Frankrijk aangenaam koel blijft. Mocht je inderdaad zoveel geld uit kunnen geven aan een camper, dan is de kans klein dat je ooit zelf gaat koken, maar mocht je het echt willen, dan staat er een inductiekookplaat tot je beschikking.

Vrachtwagenrijbewijs nodig voor een camper?

Mocht overigens het bedrag van ruim twee miljoen dollar net iets boven je limiet liggen, dan is het wellicht goed om te weten dat je bij Newell ook terecht kunt voor een goed onderhouden tweedehands camper. In dat geval kun je al heel goed slagen in de prijsklasse tot een miljoen dollar. Mocht de aanschafprijs van twee miljoen dollar geen probleem zijn, onthoud dan wel dat je voor dat gevaarte een vrachtwagenrijbewijs nodig hebt.

televisie in slaapkamer eetgedeelte in camper