Netflix series top 10 voor mannen

Op Netflix zijn ongelofelijk veel series te vinden. De ene gaat over sport, de ander heeft een komisch karakter en de derde gaat juist weer over een bikkelharde strijd in een gevangenis of oorlog. Ook bovennatuurlijke aspecten komen vaak terug. Reden voor ons om onze absolute Top 10 te geven met Netflix series die je gezien moet hebben.

10. The Crown

Het concept van The Crown is erg origineel: om de zoveel seizoenen lang wordt vrijwel de hele cast vervangen, maar blijven de personages die worden vertolkt hetzelfde. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat de serie over het lange en veelbewogen leven van Queen Elizabeth II gaat. Het eerste seizoen begint in 1947 en de vijfde en zesde seizoenen (die nog niet zijn geproduceerd) zullen doorgaan tot de moderne tijd. De serie geeft een prachtige en unieke kijk in het leven van het Britse koningshuis, waar intrige, politieke spellen en relatieproblemen de boventoon voeren. Daarom staat The Crown terecht in onze Netflix series top 10.

IMDb-score: 8.7

 

9. Sons of Anarchy

Deze serie had maar liefst zeven seizoenen. De serie gaat over Jax Teller, die onderdeel is van een motorbende. De bende, SAMCRO genaamd, komt veelvoudig in aanraking met rivaliserende bendes, de politie en politieke figuren. Zijn vader, één van de oprichters van de club, is niet meer in leven. Jax probeert SAMCRO te leiden ter ere van zijn vader, maar dit gebeurt niet zonder de nodige tegenslagen. Sons of Anarchy stopte na zeven seizoenen, maar er is wel nog een spin-off, Mayans M.C. geproduceerd. Voldoende stof dus voor de motorliefhebbers.

IMDb-score: 8.6

 

8. Formula One: Drive to Survive

De documentairereeks Formula One: Drive to Survive mag je niet missen als je liefhebber bent van Formule 1. In de serie kijken we mee achter de schermen van grote races. Het leven van de coureurs op de baan, maar ook daar buiten, zorgt voor een realistisch beeld en tegelijkertijd voor besef hoeveel er op het spel staat. Vanwege de eerste twee seizoenen namen wij de serie al op in onze top 10 van Netflix series. Seizoen 3 van Drive To Survive, dat onder andere de huidige crisis uitlicht, zal daar waarschijnlijk geen verandering in brengen.

IMDb-score: 8.6

7. Stranger Things

Wie kent Stranger Things inmiddels niet? De serie was een gigantisch succes voor Netflix en laat ons alweer een tijd wachten op het volgende seizoen. In de show volgen we een groep tieners die te maken krijgen met bizarre aanvallen op hun woonplaats: bovennatuurlijke wezens hebben het op de groep voorzien. Ze krijgen hulp van het meisje Eleven, dat een traumatisch verleden met zich meedraagt. Inmiddels zijn we al weer toe aan seizoen 4, maar de serie vermaakt ons nog steeds kostelijk. Geruchten dat de serie gaat stoppen na het vierde seizoen werden gelukkig ontkend.

IMDb-score: 8.8

 

6. The Last Dance

In onze top 10 van Netflix series staat ook deze mini serie over Michael Jordan. Zijn uitgebreide en bizar succesvolle sportcarrière in de basketbalwereld is onderdeel van de documentaireserie. Vooral zijn laatste speelseizoen wordt uitgebreid behandeld. Doordat veel sportwedstrijden stil kwamen te liggen de afgelopen tijd, werd de première van de documentaire vervroegd. Zijn succes heeft ervoor gezorgd dat Michael Jordan ongelofelijk veel heeft verdiend. Eerder vertelden we je al hoe Michael Jordan zijn $2 miljard spendeerde, de man kan er wat van.

IMDb-score: 9.2

 

5. Prison Break

Met het grote aanbod aan gevangenisfilms en series (denk bijvoorbeeld aan het recente The Informer) mag één van de series over de gevangenis niet ontbreken in onze Netflix top 10. De serie Prison Break gaat over de ingenieuze Michael, die expres een overval pleegt zodat hij naar de gevangenis moet. Dit doet hij omdat zijn broer onschuldig vast zit. Vanuit de gevangenis probeert Michael een plan in werking te zetten om samen met zijn broer te kunnen ontsnappen. De vijf bloedstollende seizoenen zijn stuk voor stuk de moeite waard.

IMDb-score: 8.3

 

4. Wild Wild Country

Deze opvallende documentaireserie neemt ons terug naar de jaren ’80 in Amerika. De cultleider Bhagwan wil een samenleving bouwen in de woestijn van Oregon, maar dit gaat niet zonder problemen met de plaatselijke bevolking. Wat volgt is een documentaireserie die een choquerend beeld geeft over hoe het er binnen de sekte aan toe gaat en welke stappen er worden gezet om de sekte te beschermen tegen buitenstaanders.

IMDb-score: 8.2

 

3. Breaking Bad

Zonder twijfel is Breaking Bad één van de beste series die ooit is gemaakt. Walter White is een professor die hoort dat hij terminale kanker heeft. Met een uitzichtloos vooruitzicht besluit hij het roer om te gooien en zich te verdiepen in de wereld van crystal meth. Samen met zijn partner-in-crime Jesse Pinkman belandt hij al gauw steeds dieper in de criminaliteit. De serie was goed voor een film (El Camino: A Breaking Bad Movie) en een spin-off (Better Call Saul). Wat ons betreft verdient de serie door het grote succes én het verslavende plot zonder twijfel de derde plaats in onze Netflix top 10.

IMDb-score: 9.5

 

2. La Casa de Papel

Als jij nog nooit van La Casa de Papel hebt gehoord kunnen we met zekerheid zeggen dat je onder een steen hebt geleefd. De serie gaat over een groep overvallers die onder leiding van el Profesor een grote geldroof proberen te voltooien: ze laten geld drukken en zijn van plan hier heelhuids mee te ontsnappen. Natuurlijk zorgen problemen vanuit onverwachte hoek ervoor dat we inmiddels alweer bij seizoen 5 zijn aangekomen. Daarover vertelden we je al wat meer over de cast, release-datum en verhaallijn van La Casa de Papel seizoen 5.

IMDb-score: 8.4

 

1.Peaky Blinders

Ook al heeft hij niet de hoogste IMDb-score uit de lijst, onze absolute favoriet en zonder twijfel nummer één in de Netflix top 10 is de serie Peaky Blinders. Onder leiding van Tommy Shelby probeert de Shelby familie hun criminele macht en netwerk uit te breiden. Hierbij stuiten ze op infiltranten, vijandelijke straatbendes en corruptie. Over de gebeurtenissen uit de serie onderscheidden we eerder al de feiten en de fictie. Peaky Blinders inspireert door de iconische uitspraken, de klassieke en stoere stijl en de brute realiteit die zo goed wordt weergeven. Wij kunnen niet wachten op seizoen 6. Daar deed de regisseur van de serie overigens al uitspraken over.

IMDb-score: 8.8