De beste series op Netflix qua IMDb-scores

De International Movie Database is een handige en zeer complete site voor info over je favoriete films en series. Je zal niet gauw een titel niet op imdb.com kunnen vinden. Iedere titel op de site heeft een eigen rating. Dit is een cijfer tussen de 1 en de 10 en is een gewogen gemiddelde van alle cijfers die gebruikers van IMDb individueel toegekend hebben aan een titel. Hieronder vind je de 20 beste series op Netflix die de hoogste notering hebben. De lijst bevat sommige titels die te verwachten zijn maar niet misstaan, andere titels die minder bekend zijn en een verrassende nummer 1. Ben jij meer van de films in plaats van series, check dan de 10 beste films ooit volgens IMDb.

20. Arrested Development

Liefhebbers van subtiele, briljant geschreven humor mogen het hilarische Arrested Development voor geen goud missen. De serie liep in eerste instantie tussen 2003 en 2006, won talloze prijzen, maar wist geen publiek te vinden. Netflix blies de serie vervolgens nieuw leven in. Jason Bateman is middelste zoon Michael, de enige rationele van het Bluth-gezin en het lukt hem maar niet zijn familie af te zweren.

IMDb-rating: 8.7

 

19. House of Cards

De serie van de gevallen acteur Kevin Spacey is misschien wat ongemakkelijk geworden om naar te kijken, maar behoort desalniettemin nog altijd tot de beste series op Netflix. Spacey speelt Frank Underwood, een politicus die zo ambitieus is dat hij er niet voor terugdeinst de wet te overtreden om president te worden. Franks vrouw Claire (Robin Wright) neemt zijn plek na Spaceys ontslag over in seizoen zes.

IMDb-rating: 8.8

 

18. Stranger Things

Deze serie is gesitueerd in de fictieve plaats Hawkins in de jaren 80 en verwijst veelvuldig naar klassiekers als E.T. en Back to the Future. Een jongen, Will Byers, wordt ontvoerd door een schepsel uit een parallel universum. Zijn vrienden, die Will terug proberen te halen, krijgen in hun zoektocht hulp van een telekinetische meisje. Behoort zeker tot de beste series op Netflix en het vierde seizoen is onderweg.

IMDb-rating: 8.7

17. Steins;Gate

Tijdreizen en science-fiction doet het goed, dat blijkt maar weer uit het feit dat Steins;Gate ook in deze lijst te vinden is. De Japanse animeserie gaat over een vriendengroep die een speciale telefoon vinden. Met die telefoon zijn ze in staat om berichten te sturen naar het verleden. Doormiddel van die berichten naar het verleden kunnen ze het heden beïnvloeden, maar dat is niet zonder gevaar.

IMDb-rating: 8.8

 

16. Monty Python’s Flying Circus

”And now for something completely different.” Dit is de initiële serie van de zeer invloedrijke comedygroep Monty Python. Alle 45 afleveringen van de populaire Britse sketchshow, die van 1969 tot 1974 liep, staan op Netflix en het is een waar genot toegang tot dit legendarische vliegende circus te krijgen. Bereid je voor op een flinke dosis knettergekke, absurdistische, vaak onverklaarbare en totaal unieke humor.

IMDb-rating: 8,8.

 

15. One-Punch Man

De webcomic waar deze anime serie op gebaseerd is, ging met 8 miljoen clicks in 2012 razendsnel viral. Saitama is een superheld die zijn tegenstanders met een klap kan verslaan. Zijn heroïsche daden verricht hij puur voor de lol. De comic is in 2015 verwerkt tot anime, waarvan seizoen één op Netflix staat. Een tweede seizoen is onlangs uitgekomen. Of dit seizoen ook naar Netflix komt, is nog niet bekend.

IMDb-rating: 8,9.

 

14. Dark

Dark is een Duitse spannende science-fiction serie. Net als in series zoals Stranger Things staat er één stadje centraal: in dit geval ‘Winden’, omstreeks 2019. Wanneer er kinderen verdwijnen, staat het dorp voor een groot raadsel. Dat raadsel wordt alleen maar groter als blijkt dat de verdwijningen te maken hebben met het verleden. Verhaallijnen uit 1953 en 1986 (er zit steeds 33 jaar tussen de cruciale momenten) worden verweven met het heden.

IMDb-rating: 8.8

 

13. Peaky Blinders

Deze misdaadserie is gesitueerd in het Britse Birmingham van vlak na de Eerste Wereldoorlog. Peaky Blinders gaat over het misdaadsyndicaat van de Shelby familie. Cillian Murphy staat in de rol van Thomas Shelby aan het hoofd van de organisatie. Het verhaal is gebaseerd op de daadwerkelijke Peaky Blinders gang. Seizoen vijf van de serie is in de maak.

IMDb-rating: 8.8

 

12. Narcos

Deze Netflix Original gaat over Pablo Escobar en het imperium dat hij in Colombia met de handel in cocaïne naar de VS opbouwt. Escobar was op zijn hoogtepunt de rijkste en gevaarlijkste crimineel te wereld. Hij wordt hier vertolkt door de Braziliaan Wagner Moura. Boyd Holbrook en Pedro Pascal spelen Steve Muprhy en Javier Peña, die Escobars smokkel in de VS moeten zien te stoppen.

IMDb-rating: 8.8

11. Black Mirror

Deze Britse serie houdt de kijker een spiegel en verkent onze relatie met technologie en sociale media. De seizoenen op Netflix kennen allemaal een paar afleveringen van ongeveer een uur. Iedere aflevering presenteert bovendien een nieuwe wereld en een nieuwe verhaallijn, die aan het eind van de aflevering afgesloten wordt. Inmiddels zijn er 5 seizoenen te zien.

IMDb-rating: 8.9

 

10. Friends

Deze legendarische comedyserie uit de jaren 90 blijft mateloos populair. Iedereen kent Monica, Rachel, Phoebe, Joey, Chandler en Ross eigenlijk wel: De vriendengroep die op onverklaarbare wijze tien seizoenen lang woonachtig weet te blijven in hartje Manhattan. Nog altijd verdienen de zes castleden 20 miljoen dollar per persoon per jaar aan herhalingen, zo’n 2% van wat Warner Bros. per jaar aan de serie verdient.

IMDb-rating: 8.9

 

9. Fargo

Fargo de serie is niet simpelweg een adaptatie van de gelijknamige Coen Brothers-film. In plaats daarvan maakt het gebruik van en diept het de wereld uit die the Coens voor hun film uit 1996 creëerden. Die wereld is gesitueerd in de ijskoude, slaperige staat Minnesota en de plaats Fargo, in North-Dakota. De stijl van the Coen Brothers met zwarte humor en unieke personages is goed ter inspiratie gebruikt.

IMDb-rating: 9.0

 

8. Death Note

Anime doet het goed bij de beste series op Netflix. Death Note is manga-adaptatie die in 2006 gemaakt is voor de Japanse televisie. Als intelligente middelbare scholier Light Yagami een schrift ontdekt dat in staat is iedereen wiens naam erin geschreven staat, om te brengen, besluit hij het schrift te gebruiken om criminelen te elimineren. Het enige seizoen staat op Netflix en telt 37 afleveringen van 22 minuten.

IMDb-rating: 9.0

7. Life

Ook natuurdocumentaires doen het goed bij de beste series op Netflix. Life heeft met tien afleveringen een totale duur van zo’n 8 uur. In deze alomvattende serie laat Sir David Attenborough en zijn BBC-team de uitdagingen zien die het dierenrijk over de hele wereld iedere dag aan moet gaan. Ook onderwerpen als jagen, de diepe zeeën en evolutie komen bijvoorbeeld aan bod.

IMDb-rating: 9,1.

 

6. Sherlock

In deze BBC-serie worden de welbekende rollen van raadgevende rechercheur Sherlock Holmes en zijn compagnon dr. John Watson vertolkt door Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. Ook in deze 21ste eeuwse adaptatie is Sherlock even tactvol en onnavolgbaar als we van het personage gewend zijn. De serie heeft vier seizoenen, met in totaal 15 afleveringen van ieder anderhalf uur in lengte.

IMDb-rating: 9.1

5. The Last Dance

The Last Dance is een documentairereeks over basketballegende Michael Jordan. Er wordt gefocust op het speeljaar 1997-1998. Daarin probeerde Michael Jordan nog éénmaal kampioen te worden samen met de Chicago Bulls. Bekenden van de basketballer uit de NBA, maar ook zelfs Barack Obama, zijn openhartig in de documentaire over hun respect en ervaringen met de basketballer, en unieke archiefbeelden maken de docu helemaal af.

IMDb-rating: 9.2

4. Avatar: The Last Airbender

Wie is niet opgegroeid met Aang, Zukko en Katara? Avatar: The Last Airbender was voor veel fans van de mangaserie een welkome verrassing op Netflix. De serie gaat over verschillende volkeren die allemaal de kracht bezitten om één van de vier elementen te besturen. De Avatar, in dit geval het jongetje Aang, leert om ze alle vier te besturen en zal zijn krachten nodig hebben om de gevaarlijke vuurnatie uit te schakelen.

IMDb-rating: 9.2

 

3. Rick and Morty

Rick and Morty mag dan een komische geanimeerde sci-fi serie zijn, het is bepaald geen kinderserie. In de serie volgen we de avonturen van de briljante, maar ethisch minder onderlegde wetenschapper Rick Sanchez. Hij wordt bijgestaan door kleinzoon Morty, die minder bijster is. De serie is ooit geschreven als parodie op Back to the Future-karakters Doc en Marty McFly.

IMDb-rating: 9.2

 

2. Our Planet

De titel in deze lijst met de hoogste notering op IMDb is verrassend genoeg een natuurserie die nog geen maand op Netflix te zien is: Our Planet. Een beetje natuurserie heeft natuurlijk een voice-over van David Attenborough, zo ook deze. De achtdelige serie laat de meest adembenemende beelden zien en gaat ook in op het effect van klimaatverandering op ecosystemen en leefomgevingen van het dierenrijk.

IMDb-rating: 9.3

1. Breaking Bad

Een show als Breaking Bad geldt als één van de beste series op Netflix en het is dan ook niet heel verwonderlijk dat deze een hoge IMDb-score heeft. Als een doorsnee scheikundeleraar (Bryan Cranston) te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek, besluit zijn kennis in te zetten om meth te koken. Samen met een leerling (Aaron Paul) bouwt zijn drugsimperium op en klimt hij op de onderwereld van New Mexico.

IMDb-rating: 9.5

 

Niet alle titels hierboven zijn productie van Netflix, maar een deel wel. Voor de beste films en series van Netflix zelf, check je onze lijst van de beste Netflix Originals.