Michael was – en is – een waar fenomeen in de NBA, maar dat is niet waar hij het grote geld mee heeft binnen gehaald. Nadat hij stopte met basketballen begon hij pas echt met grof geld te verdienen, mede dankzij zijn succesvolle sponsordeals met Nike. Inmiddels heeft Michael Jordan een netto waarde van ongeveer $2,1 miljard en dit is waar hij dat graag aan uitgeeft.

Zo rijk is Michael Jordan

Zijn fortuin heeft hij lang niet allemaal te danken aan zijn tijd bij de Chicago Bulls. Daar verdiende hij in 14 jaar dat-ie daar zat zelfs minder dan $100 miljoen. Het zijn de enorme sponsorovereenkomsten met merken zoals Nike – die jaarlijks $3 miljard aan inkomsten voor het bedrijf opleveren – en zijn eigendom van het Charlotte Hornets NBA-team – ter waarde van $1,5 miljard – waar hij zijn status als miljardair echt aan heeft te danken. De basketbal-superster is nu $2,1 miljard waard en haalt een gerapporteerde $145 miljoen per jaar binnen. Maar naast al deze dingen is hij ook de eigenaar van meerdere restaurant en de baas van een Nisan autodealer. Wat doet hij precies met al dat geld?

Michael Jordan

Jordan houdt van luxe

Michael Jordan heeft een paar obsessies waar hij graag wat geld op stuk slaat: basketbal (duh), golf, sigaren, vastgoed, horloges en luxe reizen. Hij heeft een dikke villa van $29 miljoen in Chicago, compleet met een op maat gemaakte ijzeren poort en zelfs vintage deuren van het Playboy-mansion. Compleet met golfbaan en een full-size NBA-basketbalveld. Mocht hij er even ‘tussenuit’ willen kan hij naar een van zijn andere huizen, onder ander een modern pand van $7.5 miljoen in Utah of zijn droomhuis in Florida waar hij zo’n $12.8 voor over had.

Als dat ‘m gaat vervelen, kan hij nog altijd wegzeilen met zijn luxe jacht van $80 miljoen, voor het luchtruim kiezen met zijn privéjet of wegscheuren met één van zijn 40 – ja 40 – luxe bolides. Met zijn pensioen besloot hij $20 miljoen uit te geven aan zijn eigen golfbaan. Als het gaat om plezier en games, geeft hij graag uit aan auto’s – of krijgt ze cadeau. Hij kreeg ooit een C4 Corvette cadeau en een van zijn duurste horloges is $1,1 miljoen waard – naast een uitgebreide Rolex collectie.

 

Wanneer je geen genoeg kan krijgen van het imposante leven van Jordan, kan je ook zijn spraakmakende docu The Last Dance kijken.