Het eigen vermogen van Jort Kelder

Wat betreft het vermogen van Jort Kelder, één van Nederlands meest besproken journalisten, kunnen we in ieder gevoel duidelijk zijn: hij is geen multi-miljonair, maar je hoeft zeker geen medelijden te hebben. In de tijd dat hij bij Quote de scepter zwaaide, verdiende hij ongeveer een ton per jaar. Niet bijzonder veel, maar dankzij enkele lucratieve schnabbels kon hij een leuk vermogen opbouwen. Het grote geld begon pas te stromen toen hij Quote verliet. De exacte cijfers zijn niet bekend, maar ga er maar vanuit dat het een paar miljoen was. Dat was lekker voor Kelder, maar lang heeft hij er niet van kunnen genieten. Het ging namelijk op aan leuke vrouwen en nog leukere reisjes.

Het salaris van Jort Kelder

Jort Kelder is er natuurlijk niet de man naar om treurig te zijn om het verlies van wat vermogen en dus harkt hij er lustig op los. Zo schraapt hij jaarlijks een half miljoen bij elkaar en mag iedereen weten dat Kelder het best wel lekker doet. Dat verdient hij overigens niet door echt te werken. Hij laat zich liever inhuren als dagvoorzitter, geeft hier en daar een speech en heeft zijn naam verbonden aan Suit Supply. Naar eigen zeggen kan hij van dat laatste goed leven, hij verdient er ongeveer negen ton mee. Kelder is daarnaast nog bezig als tv-maker en weet zijn dagen verder te vullen door leuke stukjes te pennen in de Quote.

Onroerend goed

Een beetje slim is Kelder wel. Naast zijn leuke bijbaantjes heeft hij nog een andere leuke hobby: huizen bezitten. Zo heeft hij een leuk pandje op Terschelling. De grond alleen al kostte hem zo’n acht ton, je kunt dus nagaan dat het hele pand een aardig kapitaal vertegenwoordigt. Hij bezit daarnaast ook nog een kapitaal pand in Amsterdam ter waarde van minstens twee miljoen euro. Daar bleef het niet bij, in 2012 schafte hij nog een appartement aan, gewoon omdat hij het kan.

Geschat vermogen anno 2020

Kortom: Jort Kelder mag misschien niet tot de superrijken behoren, echt arm is hij zeker niet. In 2016 schatte men dat zijn vermogen zo’n 3 miljoen bedroeg, inmiddels zijn we vier jaar verder en kunnen we erop rekenen dat het nu eerder richting de vier miljoen gaat. Niet slecht voor iemand die altijd heeft gesteld dat geld moet rollen.