The Informer is een film over de maffia, FBI én de gevangenis

Als het aankomt op maffia-films, dan zit je op Netflix goed. Denk bijvoorbeeld aan het legendarische The Irishman met Robert DeNiro en Al Pacino. Ook het recente Fear City: New York versus The Maffia geeft ons een kijkje in de harde maffiawereld. De Poolse film The Informer gaat ook over de maffia, maar toont tegelijkertijd het harde leven in de gevangenis én een FBI-undercover missie. Hou van jij actiefilms waarin veel op het spel staat, dan mag je deze film dus niet missen.

The Informer

Ex-gevangene wordt FBI-infiltrant in zijn oude gevangenis

We volgen Pete Koslow, die eerder een gevangenisstraf uitzat. Hij is onder voorwaarden vervroegd vrij. Tijdens een confrontatie met een politieagent loopt de situatie echter behoorlijk uit de hand. De FBI geeft hem vervolgens een aanbod. Hij zal opnieuw moeten terugkeren naar de gevangenis waar hij juist uit was ontslagen Als Pete infiltreert in de Poolse maffia die in de gevangenis regeert, zal zijn straf worden kwijtgescholden. Als informant komt zijn leven al gauw in gevaar. Met de maffia, de FBI én de NYPD allemaal betrokken bij de zaak, wordt het lastig wie hij wel en niet kan vertrouwen. Verwacht van The Informer dus ook een actiefilm die je tot het einde op het puntje van je stoel houdt. De film is te zien op Netflix.

Een sterke cast voor de nieuwe film op Netflix

Joel Kinnaman, onder andere bekend van Suicide Squad, speelt de rol van Pete. Andere rollen zijn er voor Clive Owen en Rosamund Pike. Ook Ana de Armas, de nieuwe vriendin van Ben Affleck, speelt een rol in de film. Fans van actiefilms zullen The Informer zonder twijfel kunnen waarderen. Zeker aangezien de film van dezelfde producers is als The Town. Ook die film, over een aantal bankovervallen die gruwelijk misgaan, is te zien op Netflix. Zo heb jij de perfecte films voor een binge-avond op de bank.