The Town toont verregaande gevolgen van bankoveral

Voordat we kunnen genieten van La Casa de Papel seizoen 5, zijn er gelukkig nog andere films en series over bankovervallen. Eén van de vetste films in dit genre is toch wel The Town. De film uit 2010 gaat over een groep bankovervallers die nergens voor lijken terug te deinzen. Zo gijzelen ze tijdens één van hun overvallen een medewerkster van de bank. Niet lang nadat ze haar hebben vrijgelaten, komt één van de bendeleden, Doug, erachter dat ze in hun buurt woont. Sterker nog: hij krijgt gevoelens voor haar. Dit maakt de zaak meteen een stuk lastiger. Want bekent hij aan haar wat hij heeft gedaan, of niet?

De bankoveral is pas het begin

Doug moet zich niet alleen zorgen maken om zijn gevoelens voor de medewerkster. Ook de andere leden van de bende, zijn vader in de gevangenis én een verbeten FBI-agent raken al gauw bij de zaak betrokken. Het wordt duidelijk dat Doug harde keuzes moet gaan maken. Waar de meeste films over bankovervallen eindigen met de overval, is dat bij The Town pas het begin.

The Town

Sterke productie van Ben Affleck

Ben Affleck speelt de rol van Doug. Eerder zagen we zijn acteertalent al in films als Batman en Gone Girl. Voor The Town heeft hij ook de regie voor zijn rekening genomen. Andere rollen zijn er onder andere voor Jeremy Renner, Jon Hamm en Blake Lively. Een cast die overtuigend een groep bikkelharde criminelen weet neer te zitten.

The Town

De film The Town is te zien op Netflix

The Town kan rekenen op goede recensies. De film wordt spannend en goed geschreven genoemd. De vette openingsscène en de regietalenten van Affleck komen ook aan bod, maar het is vooral de rol van Jeremy Renner die hem veel nominaties opleverde. Met de positieve recensies is het geen verrassing dat de film een 7.5 op IMDb heeft. Zoek je nog een goed geacteerde film die tot het einde spannend blijft, check de film dan op Netflix.