Fear City gaat over de maffia in de jaren ’70

Gangsters en de maffia zijn al lange tijd voer voor films, documentaires en series. Denk bijvoorbeeld aan de legendarische The Godfather films. Vooral gangsters die vroeger succesvol waren blijken het doorgaans goed te doen in films. Een voorbeeld is Public Enemies, dat sinds kort op Netflix staat. Binnenkort komt er een nieuwe documentaire naar Netflix toe. In Fear City staat de grote rivaliteit en strijd tussen vijf maffia-families en de FBI centraal.

Maffia-families met ongelofelijk veel macht

De documentaire gaat over de heftige gebeurtenissen in de jaren ’70. Dit waren de gloriedagen van vijf machtige maffia-families. Samen hadden zij ongelofelijk veel macht in New York. Ze hadden een vinger in de pap bij restaurants, havens en ziekenhuizen. De families hadden zelfs rechters in hun broekzak. Deze grote invloed zorgde voor een angstcultuur. Als je nog een schuld had lopen bij de families, was je leven je niet meer zeker. ‘Fun City’, zoals New York oorspronkelijk werd genoemd, groeide dus al snel uit tot ‘Fear City’. Reden voor de FBI om een grootschalige missie te starten.

Fear City

Niemand is veilig in Fear City

Zodra de FBI zich verdiept in de maffia-bazen, komen ze veel verborgen geheimen op het spoor. Van affaires tot invloed op grote banken: de invloed van de maffia reikt verder dan ze ooit voor ogen hadden gehouden. Het zorgt voor een spannende documentairereeks. Interessant is het feit dat er verborgen FBI-opnames worden vertoond die nog nooit eerder bekend zijn gemaakt. Ook worden veel agenten die vroeger op de zaak zaten geïnterviewd.

Documentaire van makers Don’t F*ck With Cats

Fear City is geproduceerd door de makers van Don’t F*ck With Cats. Afgaande op het grote succes én het bizarre karakter van die mini-serie, kunnen we met zekerheid zeggen dat dit wederom een documentaire wordt die je niet mag missen. Vanaf 22 juli is Fear City te zien op Netflix.