Don’t F*ck With Cats op Netflix

Je komt niet aan katten. Het is een ongeschreven regel op het internet. Dieren laat je met rust. In de driedelige documentaire Don’t F*ck With Cats: Hunting an Internet Killer, staat de jacht op Luca Magnotta centraal. Hij mishandelde dieren en plaatste beelden hiervan op internet. Een groep internetgebruikers begint een speurtocht om de identiteit achter de wrede moordenaar te achterhalen, maar beseft al gauw dat de situatie alleen maar verder uit de hand loopt.

Dont F*ck With Cats

Op zoek naar de dader

Deanna Thompson en ‘John Green’ zijn beiden voornamelijk aan het woord in de documentaire. Naar aanleiding van oorspronkelijke filmpjes waarin katten worden mishandeld, stellen zij een groep samen. Het doel van de groep? Het vinden en vervolgen van de dader. Dit doen ze door de filmpjes te analyseren en gebruik te maken van social media. Wanneer het net rondom de identiteit van de dader zich steeds meer sluit, achterhalen ze uiteindelijk een naam: Luca Magnotta. Maar de naam van de dader is pas het tipje van de ijsberg, zo blijkt al gauw.

Klopjacht in Don’t F*ck With Cats 

Ook al weet het team van online speurneuzen op een gegeven moment wie de dader is, zijn precieze locatie achterhalen blijkt lastiger. Meerdere malen is de narcistische psychopaat hen te vlug af. Bovendien kunnen ze niet altijd rekenen op steun van de politie. Al gauw vreest het team voor een fatale afloop. Magnotta, zo stellen zij, zal zijn moordpraktijken kunnen uitbreiden naar een menselijk slachtoffer. Hun vermoedens blijken al gauw terecht, in een zoveelste ontwikkeling die van de documentaire een rollercoaster maakt die je niet vaak terugziet bij documentaires. De aanloop tot de jacht op Magnotta, de jacht zelf en de uiteindelijke afloop zijn allemaal te zien in de documentaire.

De drie delen van Don’t F*ck With Cats kun je vinden op Netflix. Mocht jij de documentaire al hebben gezien, dan kun je daar ook true crime serie The Devil Next Door vinden.