Wonen als een vorst in Brabant

De molen, ook wel ‘d’Orangemolen’ genoemd, is in alle opzichten bijzonder. Zo was het ooit eigendom van de Prinsen van Oranje en die koninklijke allure heeft het pand nog steeds. Sterker nog, het dorp in Brabant heeft nog altijd een sterke band met het Koninklijk Huis: Koning Willem Alexander is namelijk nog steeds ‘Heer van Willemstad’.

molen te koop brabant

De molen van Willemstad

Zie je een molen op Funda staan, dan kun je er altijd van uitgaan dat het een bijzonder object betreft. De molen is Willemstad is op die regel geen uitzondering. Zo kun je rustig uitgaan van een zeer ruime woonkeuken met nagenoeg alle denkbare apparatuur en een volledig ingerichte sauna. Naast die luxe vertrekken beschikt deze voormalige molen ook over een aparte wijnkamer en is de maalzolder nog geheel intact, zij het dat deze wel is aangepast aan de eisen van de tijd.

Prijs op Funda is al gezakt

De woning staat nu enige tijd te koop en dat is dan ook reden voor de huidige eigenaar om iets van de prijs af te halen. In plaats van de oorspronkelijke 1.450.000 euro, mag je nu 1.25 miljoen euro aftikken om  je eigenaar te kunnen noemen van het mooiste pand van Willemstad. Daar krijg je dan je een pand met zes woonlagen, drie slaapkamers en een zee aan ruimte voor terug.

te koop op funda

Beschermde status

De woning is een monumentaal pand en heeft een beschermde status. Wil het gaan verbouwen, let er dan op dat je de beschikking hebt over de juiste vergunningen. Nog leuker: heb je een gezin en is koken niet je grootste hobby, dan tref je het. Recht tegenover de molen bevindt zich namelijk de meest populaire eetgelegenheid van het vestigingsstadje ‘ElMiguel’. Op die manier wordt het natuurlijk wel erg interessant.

Zie hieronder meer foto’s van de prachtige woning in Willemstad:

molen te koop in willemstad

woonmolenhuis met wijnkelder

grote woonkamer

vorstelijk huis