Beste pakken winkels in Amsterdam

Pakken komen voor in alle vormen, materialen, kleuren et cetera. Ga je voor een klassiek pak met klepzakken en klassieke mouwinzet of ga je voor een hip double breasted pak met bandplooien, natuurlijke schouder en opgestikte zakken? Een hele mond vol, he? Er zijn zoveel soorten te vinden dat het soms lastig is om te kiezen welke zaak je binnen moet lopen. Hierom voor jullie geselecteerd de beste pakken winkels in Amsterdam.

No Label – Willemsparkweg 66

Een zaak die is opgericht door twee heren die van Suitsupply afkwamen. Heren die een kijkje hebben genomen in een van de grootste pakkenzaken van de wereld op dit moment. De naam zegt het al een beetje, het draait hier om no nonsens. De beste materialen voor de beste prijs, dat is wat hier centraal staat. Zo heb je hier al pakken voor een kleine €349,- gemaakt van de mooiste Italiaanse materialen. Kledingtrends voor mannen vind je hier ook niet zo snel, alles is gemaakt voor de no nonsens Nederlandse man. Het assortiment bestaat voornamelijk uit basics die elke man in zijn kast nodig heeft. Leuk feitje over No Label, is dat ze onder al hun producten laten zien waar het vandaan komt en hoe de prijs opgebouwd is.

Pakken winkels in Amsterdam MAN MAN 11
Foto Instagram: No Label

New Tailor – Spiegelgracht 21

New Tailor bestaat al sinds 1997 en specialiseert zich voornamelijk in maatwerk. Een pak is voor iedereen anders, daarom is het kopen van een ready-to-wear pak niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je gaat voor een maatpak dan ben je hier aan het juiste adres. Naast het maatwerk heb je ook een bespoke pak. Waar we voornamelijk de bespoke pakken uit Italië en Engeland komen, kan je het dus ook gewoon in Nederland halen. New Tailor is te vinden in Amsterdam en Utrecht en is the place to be voor jouw bespoke pak. Prijzen voor een bespoke pak beginnen bij €3.000,-. Dit is dus wel een zaak voor de echte liefhebber.

Pakken winkels in Amsterdam MAN MAN 12
Foto Instagram: New Tailor

Oger – P.C. Hooftstraat 75-81

Iedereen in Nederland kent Oger wel. Zo verkopen ze de meest luxe merken, zoals Corneliani, Iaia en Cesara Attolini. Een zaak zo compleet als Oger vind je niet vaak. Ze verkopen naast pakken alles wat de heer nodig heeft om zijn dagelijkse leven door te komen. Verder verkoopt Oger ook pakken voor de startende business man. Zo hebben ze met Oger Red pakken vanaf €398,- en de duurste pakken uit het schap gaan voor zo’n €5.000,-. Wanneer je op zoek bent naar de meest luxe pakken gemaakt in Italië, dan ben je hier aan het goede adres. Niet voor niets een van de betere pakken winkels in Amsterdam.

Pakken winkels in Amsterdam MAN MAN 12

The Society Shop – Van Baerlestraat 20

Een zaak die zijn oorsprong vindt in 1934. Het mooie is dat dit een van de oudste pakken zaken uit Nederland is, maar toch redelijk onbekend als je het vergelijkt met een andere spelers. Het leukste hieraan is misschien nog wel dat Oger zijn inspiratie heeft gehaald uit The Society Shop, en vanuit Oger is Suitsupply ontstaan. Een winkel net als Oger waar je alles kan vinden voor het dagelijks leven, maar een zaak die zich voornamelijk specialiseert in pakken. Hoewel je hier een selectie ready-to-wear pakken kan vinden, specialiseren ze zich voornamelijk in maatwerk. Een maatpak kan je hier al vinden vanaf €400,-. Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen.

Pakken winkels in Amsterdam MAN MAN 13

Pakken voor mannen

Mocht jij alvast wat inspiratie op willen doen of wil je liever online je pak bestellen? Speciaal daarvoor selecteerden wij een aantal stijlvolle pakken:

Mocht je nu de juiste pakken winkel gevonden hebben, dan hebben wij hier vier verschillende pakken geselecteerd die iedere man in zijn kast hoort te hebben.