Beste pakken winkels in Amsterdam

Pakken komen voor in alle vormen, materialen, kleuren et cetera. Ga je voor een klassiek pak met klepzakken en klassieke mouwinzet of ga je voor een hip double breasted pak met bandplooien, natuurlijke schouder en opgestikte zakken? Een hele mond vol, he? Er zijn zoveel soorten te vinden dat het soms lastig is om te kiezen welke zaak je binnen moet lopen. Hierom voor jullie geselecteerd de beste pakken winkels in Amsterdam.

Michael & Giso – Willemsparkweg 71

Michael & Giso heeft sinds 2015 een pand in Amsterdam. Het team achter de winkel streeft een combinatie na, waarin persoon, uitstraling en comfort worden verbonden met elkaar. In de visie van het bedrijf komt duidelijk naar voren dat zij mannenkleding niet zien als iets noodzakelijks, maar als een bijdrage aan je charisma en zelfverzekerdheid. Een maatpak is hierbij de perfecte kledingkeuze om jouw identiteit vorm te geven en uit te dragen. Om het perfecte pak te kunnen produceren werken ze bij Michael & Giso vanuit het Slow Tailoring principe. Dit houdt in dat er onder andere wordt gekeken naar je maten en houding, evenals naar de juiste stoffen. Vervolgens wordt het gehele pak op maat ontworpen en gemaakt, zodat dit aan alle wensen voldoet. De winkel heeft naast (trouw)pakken ook accessoires en schoenen in het assortiment.

Michael & Giso Amsterdam pakken winkel

Van Gils – van Baerlestraat 74

Eén van de bekendste pakken winkels is Van Gils. Het merk kent een lange geschiedenis. Vlak na de Tweede Wereldoorlog was het Miel van Gils die een eigen kleermakerszaak oprichtte. Zijn doel? Zijn dorpsgenoten van nieuwe kleding met een casual twist voorzien. Nu, vele jaren later, is Van Gils nog steeds populair. Dat komt door de kwaliteit van de kledingstukken, maar even zo goed door het fijne oog voor detail én de betaalbare prijzen. De brandstore in Amsterdam bevindt zich midden in het centrum en leent zich dus goed voor een middag winkelen. Door de mix & match-optie kun je gemakkelijk colberts met pantalons combineren. De prijzen variëren, maar blijven betaalbaar. De winkel leent zich hierdoor perfect voor starters, mannen die van casual chique houden en mannen die willen variëren in de pakken die ze dragen.

pakken

New Tailor – Spiegelgracht 21

New Tailor bestaat al sinds 1997 en specialiseert zich voornamelijk in maatwerk. Een pak is voor iedereen anders, daarom is het kopen van een ready-to-wear pak niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je gaat voor een maatpak dan ben je hier aan het juiste adres. Naast het maatwerk heb je ook een bespoke pak. Waar we voornamelijk de bespoke pakken uit Italië en Engeland komen, kan je het dus ook gewoon in Nederland halen. New Tailor is te vinden in Amsterdam en Utrecht en is the place to be voor jouw bespoke pak. Prijzen voor een bespoke pak beginnen bij €3.000,-. Dit is dus wel een zaak voor de echte liefhebber.

Pakken winkels in Amsterdam MAN MAN 12

Oger – P.C. Hooftstraat 75-81

Iedereen in Nederland kent Oger wel. Zo verkopen ze de meest luxe merken, zoals Corneliani, Iaia en Cesara Attolini. Een zaak zo compleet als Oger vind je niet vaak. Ze verkopen naast pakken alles wat de heer nodig heeft om zijn dagelijkse leven door te komen. Verder verkoopt Oger ook pakken voor de startende business man. Zo hebben ze met Oger Red pakken vanaf €398,- en de duurste pakken uit het schap gaan voor zo’n €5.000,-. Wanneer je op zoek bent naar de meest luxe pakken gemaakt in Italië, dan ben je hier aan het goede adres. Niet voor niets een van de betere pakken winkels in Amsterdam.

Pakken winkels in Amsterdam MAN MAN 12

The Society Shop – Van Baerlestraat 20

Een zaak die zijn oorsprong vindt in 1934. Het mooie is dat dit een van de oudste pakken zaken uit Nederland is, maar toch redelijk onbekend als je het vergelijkt met een andere spelers. Het leukste hieraan is misschien nog wel dat Oger zijn inspiratie heeft gehaald uit The Society Shop, en vanuit Oger is Suitsupply ontstaan. Een winkel net als Oger waar je alles kan vinden voor het dagelijks leven, maar een zaak die zich voornamelijk specialiseert in pakken. Hoewel je hier een selectie ready-to-wear pakken kan vinden, specialiseren ze zich voornamelijk in maatwerk. Een maatpak kan je hier al vinden vanaf €400,-. Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen.

Pakken winkels in Amsterdam MAN MAN 13