1. Michael & Giso – Amsterdam

Bij deze pakkenwinkel ligt de nadruk op het uitdragen van jouw identiteit. Om dit te benadrukken, wordt er onder andere gewerkt met het Slow Tailoring principe. Hierbij wordt er naar alles gekeken (van houding tot stofkeuze), om zo het perfecte maatpak voor jouw te creëren. Mannenkleding wordt hiermee niet iets noodzakelijks, maar juist iets wat jouw charisma nog meer benadrukt en doet uitkomen.

2. Hemsted – Amsterdam

Hemsted is gevestigd op de Haarlemmerdijk in Amsterdam en beschikt over overhemden, broeken, colberts, trouwpakken, jassen, accessoires en complete pakken op maat. Bij Hemsted is maatwerk de standaard. Ze streven naar kleding die lekker zit, goed aansluit en tegelijkertijd betaalbaar is, en de koffie staat altijd klaar.

hemsted-pakken-manman

3. OGER – Amsterdam

Naast drie vestigingen in Amsterdam, heeft OGER ook vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Antwerpen en Haarlem en met meer dan 100 Personal Advisors moet jij dat pak kunnen vinden dat bij jou past. En mocht dit dan nog niet lukken, dan maakt OGER een op maat gemaakt pak, precies naar jouw wensen.

4. Thom Broekman – Utrecht

Een pak kiezen voor jouw lichaamsbouw kan lastig zijn, maar bij Thom Broekman in Utrecht niet. Bij deze herenspeciaalzaak zijn de opties voor een maatpak eindeloos. Ook pakken die voor speciale gelegenheden (denk aan trouwerij) zijn bedoeld zijn hier te vinden. De winkel bestaat alweer 183 (!) jaar en draagt een duidelijke visie uit. Er wordt op een efficiënte en betrouwbare manier aandacht besteed aan elke klant. De kans is klein dat je met lege handen vertrekt als je eenmaal binnen bent gestapt.

5. Van Gils – Amsterdam

Bij Van Gils komen een paar fijne elementen van top-kleding bij elkaar. Denk aan een oog voor detail, vriendelijke prijzen en een goede service. Je vindt hier maatpakken, maar ook versies die meer casual zijn of die je gemakkelijk kan mixen met andere kledingitems. Met talloze filialen is de Van Gils één van de winkels die we voorlopig nog niet uit het straatbeeld zien verdwijnen. Gelukkig maar!

maatpak

6. Suitable – Amsterdam

Met 13 vestigingen in onder andere Amsterdam, Arnhem, Breda, Utrecht en Maastricht, is Suitable er voor iedereen. Naast complete kostuums bieden zij ook losse jassen, colberts, overhemden of broeken aan, want een pak hoeft natuurlijk niet altijd uit dezelfde stoffen te bestaan.

7. Van Lange mode – Breda

Naast casual wear biedt Van Lange mode in Breda een brede collectie suitable wear. Ze beschikken over een collectie van Italiaanse topmerken van hoge kwaliteit, zoals Armani en Corneliani, maar ook scherper geprijsde merken als Hugo Boss of Paul Smith.

maatpak

8. Gallery Tailors – Amsterdam

Gallery Tailors is gevestigd in de Jordaan in Amsterdam. Het is een boutique die zich specialiseert in custom-made pakken, shirts, jeans, jassen en knitwear van hoge kwaliteit.  De mannen Bastiaan en Tom hebben oog voor detail en zorgen dat jouw pak compleet uniek is.

pakken-gallerytailors-manman

Voor sommige gelegenheden heb je echt een pak nodig, voor andere gelegenheden moet je er gewoon netjes uitzien. Maar dit verschil is lastig te bepalen. Lees daarom ook even dit artikel over hoe je er smart uitziet zonder pak.