The Irishman toont levensverhaal

In The Irishman staan geen paar dagen of weken uit het leven van Frank Sheeran (Robert de Niro) centraal, maar tientallen jaren. Vanuit een verzorgtehuis verhaalt hij over zijn carrière en levensloop. Sheeran begon als vrachtwagenchauffeur en klom langzamerhand op tot huurmoordenaar en rechterhand van meerdere machtige mannen. Door de vele gebeurtenissen is het niet gek dat de film zo lang duurt. The Irishman duurt ongeveer 3,5 uur (!). Hiermee is het een pittige klus om de film in één keer uit te kijken.

Vele uren kijkplezier

Om precies te zijn duurt The Irishman 209 minuten. Hiermee is de film meteen de langste die legendarische regisseur Martin Scorcese heeft geproduceerd. Eerder produceerde hij al films als Casino, Goodfellas en The Wolf of Wall Street. Van een film van Scorcese’s hand én met acteurs van wereldniveau kunnen we alleen maar genieten. Toch kan die 3,5 uur nog best lang aanvoelen. Een Zweedse entertainment journalist kwam gelukkig met een oplossing.

The Irishman

The Irishman kijken als mini-serie in losse delen

Wij Netflix-kijkers houden van series en dit lijkt de streamingservice haarfijn aan te voelen. Zo staan er genoeg series die in december online komen op Netflix op de planning Alexander Dunerfors is een journalist uit Zweden. Hij besloot dat het kijken van The Irishman ook op een andere manier kon. Dunerfors besloot de film in vier gedeelten te verdelen.

Door de kijker op een bepaald moment op pauze te laten klikken, creëert hij meerdere afleveringen met een duidelijk begin- en eindpunt. Dunerfors gaf de gedeelten zelfs titels. “I Heard You Paint Houses”, “Hoffa”, “What Kind of Fish” en “It Is What It Is” zijn de namen van deze “afleveringen”. Hierdoor voelt het nog meer alsof je naar een serie kijkt.

Oordeel zelf

Sommige mensen zijn van mening dat je de film juist in één keer moet kijken, omdat hij is uitgebracht als film en niet als serie. In de bioscoop, zo oordelen zij, kan je de film ook niet even op pauze zetten en daarna weer aan. Anderen zien de oplossing van Dunerfors juist als een goed idee om door de film heen te komen. Wat jouw voorkeur ook heeft, The Irishman staat op Netflix. Je kan hem dus helemaal kijken op je eigen manier.