Tips voor een knapper gezicht

Of je nou groene ogen of blauwe ogen, een grote neus of een kleine neus hebt, je moet het er gewoon mee doen. Hoe je eruit komt te zien is genetisch bepaald. Is dit niet helemaal zoals jij wil? Dan kan je er echt wel wat aan doen.

 

1. Epileer je wenkbrauwen

De ene man vindt het helemaal niks, de ander vindt het noodzakelijk. Laten we wel even vooropstellen dat hier geen bigdeal van gemaakt hoeft te worden. Je wenkbrauwen verzorgen is heel normaal en hoeft geen taboe zijn. Waarom zou je jouw baard wel mogen trimmen, maar je wenkbrauwen niet mogen verzorgen? We leven in 2021 en mogen als mannen daarom best wel om ons uiterlijk geven.

wenkbrauwen verzorgen epileren mannen MAN MAN

Bovendien zijn er ook veel mannen die last hebben van doorlopende wenkbrauwen, oftewel een unibrow of een monobrow. Ook als je het niet hinderlijk vindt is het toch aan te raden deze gewoon te epileren. Vouwen kunnen dit namelijk wel degelijk zien als een afknapper.

2. Laat een baardje staan en houd deze goed bij

Een mooie, volle baard kan jaloersmakend zijn. Niet iedereen beschikt over de juiste genen om een sterke baardgroei te stimuleren. Heb jij nou niet zoveel baardgroei, dam zijn er nog geen mannen overboord. Het gaat er namelijk niet altijd om hoeveel haar je hebt, maar wat je ermee doet. De juiste verzorging zorgt voor het beste eindresultaat.

Hoe krijg je een knapper gezicht?
Foto van Instagram NØLSON

Daarnaast is het, omdat er ontzettend veel verschillende baard modellen zijn, heel belangrijk te gaan kijken naar jouw gezichtsvorm. Past een kortere lange baard beter bij jou of kan jij beter kiezen voor de stoppelbaard?

3. Was en scrub je gezicht regelmatig

Het verzorgen van je gezicht als man is ontzettend belangrijk. Niet alleen een beetje water helpt voor het beste resultaat. Denk bijvoorbeeld aan het scrubben van je gezicht.

Veel mannen denken het scrubben van je gezicht het alleen nog maar droger maakt. Hoewel dit misschien zo lijkt, is dit helemaal niet het geval. Met scrubben doe je in principe hetzelfde als met wassen. Het reinigt je huid en verwijdert dode huidcellen, niet slecht om eens te proberen dus.

Wij selecteerden topproducten voor jouw gezichtsverzorging:

gezichtsmasker mannen

Face Mask + Oil

Gezichtsverzorging €22 Shop nu
gezichtsmasker mannen

Face Mask

Gezichtsverzorging €13 Shop nu

Het is belangrijk om in eerste instantie je gezicht nat te maken met warm water. Verdeel de scrub daarna over je vingertoppen en breng het aan op je gezicht. Masseer het een beetje en klaar is kees. Goed om te weten is dat je meer aandacht moet geven aan de plekken op de huid die wat vettiger zijn, zoals de neus en het voorhoofd. Hier zitten vaak de meeste dode huidcellen op. Na het scrubben spoel je het gezicht af en je hebt een verbluffend glad eindresultaat.

4. Het juiste kapsel

We kunnen wel de conclusie trekken dat een goed kapsel belangrijk is. Om ervoor te zorgen dat je een kapsel kiest dat goed bij jou past moet je kijken naar verschillende aspecten: welk kapsel past bij mijn gezichtsvorm, wat is de structuur van mijn haar en hoe lang wil ik het hebben?

5 tips waarmee je eenvoudig een knapper gezicht krijgt
Foto van Instagram aligordon

In eerste instantie zal je voor een frisse coupe naar de kapper gaan. Helaas ben je niet altijd in de gelegenheid hiervoor. Scheer het bijvoorbeeld zelf op aan de zijkanten. Nu kan dit niet zo gemakkelijk bij iedere haarstijl, maar wanneer jij wilt gaan voor iets korts is dit idee prima uit te voeren.

5. Een verzorgd gebit

En of dit belangrijk is. Een schoon en verzorgd gebit is een van de belangrijkste uiterlijke kenmerken als het gaat om verleiding. Niet alleen zorgt een slecht gebit voor gele tanden, ook ontstaan er ongenaamde geurtjes waar je liever niet over wilt beschikken.

Foto van Instagram Zeno Vic

Poets daarom gewoon 2 á 3 keer per dag je tanden, stop met roken, bezoek de tandarts om de zoveel tijd en vergeet niet te flossen. Wanneer je jezelf aan deze simpele punten houdt, is er niks aan de hand en kom jij met een stralende lach voor de dag.