Welk kapsel past bij mij?

Wellicht draag jij al jaren je haren op dezelfde manier, of misschien vind jij het leuk om zo af en toe voor een nieuw kapsel te gaan. Of je nu wel vaak naar de kapper gaat of niet, toch is het goed om een duidelijk plan voor ogen te hebben. Je wil immers een look creëren die jouw gelaat het beste uit laat komen. Mocht je jezelf de vraag stellen ”welk kapsel past bij mij?”, dan is het dus ook van belang om je gezichtsvorm mee te nemen in de keuze voor je kapsel. Wij lichten een aantal verschillende gezichtsvormen uit.

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is de meest voorkomende gezichtsvorm. Reden dus om je te verdiepen in de juiste styling en lengte van je kapsel indien jij deze vorm hebt. Een goede tip is het achterover kammen van je haar, zodat je je voorhoofd vrijhoudt. Ga voor de klassieke look met korter haar aan de zijkanten en langer haar bovenop.

welk kapsel past bij mij

Rond gezicht

In tegenstelling tot andere gezichtsvormen is er bij een rond gezicht weinig contrast tussen je kin en je kaak. Dat contrast kun je dus het beste zelf creëren. Ga voor een side cut of een pompadour, zodat er meer dimensie in jouw look komt. Zorg ervoor dat je kapsel niet ook rond is, dit accentueert je hoofd opeen negatieve manier waardoor het lijkt alsof je kapsel een soort helm is. Hieronder het bewijs:

rond gezicht

Vierkant gezicht

Een vierkante gezichtsvorm is erg mannelijk: dit komt doordat bij deze gezichtsvorm jouw kaaklijn duidelijk uitkomt. Dit wordt doorgaans gezien als aantrekkelijk, dus met deze vorm van je hoofd zit jij als man goed. Eerder schreven we al over zes tips om je kaaklijn beter te doen uitkomen. Wil jij je kaakvorm benadrukken met je kapsel, dan is het verstandig om te kiezen voor een look waarbij je kapsel bovenop kort blijft. Ook kan je voor een langere variant gaan, waarbij het belangrijk is dat je het naar achteren draagt.

matt boomer kapsel

Hartvormig gezicht

Een hartvormige gezichtsvorm heeft niets te maken met de liefde. Het betekent enkel dat jouw gezicht doorgaans bij je voorhoofd het breedste is en je een wat puntige kin hebt. Zorg er daarom voor dat jouw kin wat breder lijkt, bijvoorbeeld door een wat langer kapsel te kiezen en een baardje te laten staan. Gebruik onze tips voor de beste kapsels voor mannen met een groot voorhoofd om je op weg te helpen.

hartvormig gezicht kapsel mannen