Waarom is de gezichtsverzorging  voor mannen zo belangrijk?

Om te weten waarom een goede gezichtsverzorging zo belangrijk is, moet je eerst weten hoe de huid gestructureerd is. Gedurende de dag krijgt je huid ontzettend veel te verduren. Je sport en zweet, je doucht, je hebt te maken met temperatuurveranderingen, de zon, de regen en de kou en ga zo nog maar even door.

hoe gezichtsverzorging mannen

Hoewel je hier misschien niet stil bij staat, raden wij je toch aan hier bewust van te worden. Zie je huid als een beschermlaag die bestaat uit drie lagen, die constant klappen moet opvangen. Hoe later je het probleem aanpakt hoe dieper het zich door deze lagen zal gaan wervelen.

skincare set mannen

Essential skincare set

XY Made €54,99 Shop nu
complete skincare set

Complete skincare set

XY Made €84,99 Shop nu

De drie lagen waaruit je huid bestaat:

  • Epidermis: de laag die zich helemaal aan de buitenkant bevindt en ook wel de opperhuid wordt genoemd. Deze beschermt de huid, werkt als een fulltime werkende machine en krijgt het meeste te verduren. Bij een pukkel of een wondje moet deze huid zich weten te vernieuwen.
  • Dermis: onder de opperhuid bevindt zich de tweede laag, ook wel de dermis genoemd. Hier worden het collageen aangemaakt en bevindt zich het bindweefsel.
  • Subcutis: dit is de derde en onderste laag. Hier wordt de vet opgeslagen.

huid lagen

Nu je een idee hebt hoe de huid in elkaar zit, willen wij nog een fabeltje de wereld uit helpen. Wie denkt dat een gezonde gladde huid alleen maar te maken heeft met het wassen van je gezicht, die heeft het mis. Een bepaalde routine die je moet blijven handhaven is de key voor een gezonde huid. Deze routine bestaat uit vier belangrijke aspecten: reinigen, scrubben, hydrateren en verzorgen.

Gezichtsverzorging voor mannen in 4 stappen

Hoe de gezichtsverzorging voor mannen jarenlang een taboe lijkt te zijn, doorbreken wij deze per direct. De verzorging van de huid is voor de man minstens net zo belangrijk als voor de vrouw.

Met de skincare sets van XY Made heb jij alles in handen voor een gezonde huid. Zo kan jij je een gezichtsverzorging routine aanleren die slechts één minuut duurt.

Nu je meer weet over de huid en we je hebben laten zien waarom een goede gezichtsverzorging zo belangrijk is voor mannen, nemen we je mee door alle stappen:

1. Je gezicht reinigen

Om te beginnen bij onderdeel één, ben jij er zeker van dat je het stappenplan nauwkeurig en volledig doorloopt. Gedurende de dag krijgt je epidermis, oftewel je opperhuid, het meeste te verduren. Zonder dat je erbij stilstaat, slaat je huid het vuil op en zijn de dermis (tweede laag van de huid) en de subcutis (onderste laag van je huid) ook de pineut. Het is dus van essentieel belang dat je iedere dag je weet hoe je jouw gezicht moet reinigen met een cleanser. Kies je ervoor je gezichtshuid schoon te maken met een gewone zeep, dan kan dit leiden tot vervelende irritaties in het gezicht en kan het zelfs je pH-waarde op hol laten slaan.

gezicht reinigen

2. Je gezicht scrubben

Hoe je misschien zal denken dat het insmeren van het gezicht met harde korrels en crème je gezicht juist alleen maar droger zal maken, is dit juist niet het geval. Door na het reinigen te scrubben, verwijder jij de overtollige dode huidcellen, wat als resultaat een minder droge huid zal opleveren. Scrub je gezicht twee keer per week met een scrub crème voor mannen en geef je gezicht de kans nieuwe huidcellen te produceren.

3. Je gezicht hydrateren

We zijn aangekomen bij een van de belangrijkste stappen, namelijk het hydrateren van je gezicht. Na het reinigen en scrubben van je gezicht is het aanbrengen van een hydraterende crème, zoals een moisturizer, essentieel voor een perfect eindresultaat. Een juiste hydraterende crème voorkomt een verstoring van de talgproductie en zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt.

4. Je gezicht verzorgen (tegen veroudering en donkere kringen onder de ogen)

En als de ‘Finishing touch’ komen we aan bij het allerlaatste cruciale onderdeel als het gaat om de ultieme gezichtsverzorging voor de man. Het is nu tijd je te focussen op de wat specifiekere plekken in het gezicht.

gezicht hydrateren mannen

We kunnen er niet omheen, we worden allemaal een dagje ouder en zo ook je huid. Om het verouderingsproces van je huid tegen te gaan kan je een Anti-Aging crème gebruiken. Zo blijft je huid in shape.

En last but not least, een crème tegen kringen onder je ogen. Dit is wellicht het product dat ons het meest verraste en werkt goed tegen donkere en doffe kringen onder je ogen. Zo ben je binnen no-time van de vermoeide uitstraling af.

Wanneer jij de online skincare test doet, zal er persoonlijk advies gegeven worden voor jouw eigen huid. Ga voor één van de sets die uit de skincare test komt en verzorg je huid alsof het je baby is. Zo zie je er altijd goed en gezond uit.

In samenwerking met XY Made