Sons of Anarchy is dé serie voor mannen

In Sons of Anarchy volgen we hoofdpersoon Jax Teller. Zijn vader was één van de oprichters van de SAMCRO (Sons of Anarchy Motor Club, Redwood Original). Nadat zijn vader overlijdt, vindt Jax zijn memoirs. Daarin vertelt Jax’ vader over zijn visie en toekomstplannen met de club. Jax probeert het testament van zijn vader te realiseren en raakt steeds meer betrokken bij het leven binnen de club. Hoe meer hij betrokken raakt (eerste als vice-president, daarna zelfs als president), hoe groter de tegenslagen ondertussen worden. Dit gebeurt niet alleen in zijn privéleven, maar ook qua confrontaties met andere motorbendes, de politie en personen uit de politiek. Het is aan Jax om de club te beschermen en in stand te houden. Daarbij worstelt hij onder andere met zijn stiefvader, een vroegere vriend van zijn vader, die nu is getrouwd met Jax’ moeder.

Sons of Anarchy

Ups en downs binnen de moterbende

De rol van Jax wordt gespeeld door Charlie Hunnam. Hem kennen we onder andere van Papillon en The Losty City of Z. Andere bekende rollen zijn er voor Kim Coates en Tommy Flanagan. Zij zijn alle drie in alle seizoenen van Sons of Anarchy te zien. In totaal zijn er maar liefst 7 seizoenen van de serie uitgebracht. Die seizoenen zijn goed voor 92 afleveringen. Daarin zien we hoe Jax het steeds hogerop schopt binnen de organisatie. Sons of Anarchy stond lange tijd op Netflix, maar is één van de series die helaas is verwijderd. Het hopen is nu dat de serie vroeg of laat weer terugkeert op Netflix.

Spin-off Mayans M.C.

Naast Sons of Anarchy is er ook nog een spin-off van de serie uitgebracht. Deze spin-off draait om een rivaliserende bende van de motorclub. De originele serie is wellicht voorbij, maar de spin-off, Mayans M.C, is nog steeds bezig. Binnenkort komt seizoen 3 van Mayanc M.C. uit. Op IMDb krijgt Sons of Anarchy een 8.5 als score.