Waarom is het belangrijk om je gezicht reinigen?

Uit een Japans onderzoek is gebleken dat reinigen van je gezicht voordat je opstaat en gaat slapen essentieel is om er langer jong uit te zien en zelfs een doorslaggevende rol speelt in de bestrijding van acne. Door het consequent gebruiken van een goede gezichtsreiniger kan acne in slechts twee weken verminderd worden en na pakweg vier weken in sommige gevallen helemaal verdwijnen.

Je gezicht krijgt gedurende de dag heel wat te voortduren en moet zichzelf beschermen tegen veel boosdoeners. Vocht, een stevige windkracht en felle zonnestralen kunnen irritatie van de huid veroorzaken. Daarnaast wordt je gezicht gedurende de dag constant blootgesteld aan uitlaatgassen. De deeltjes die in de lucht hangen, nestelen zich als een sluipmoordenaar in de huid. Al deze boosdoeners kunnen zorgen voor verstopte poriën en onzuiverheden, vooral wanneer jij jouw gezicht niet consequent reinigt. Ook scheren met de verkeerde producten kan leiden tot een branderige en geïrriteerde huid, puistjes en mee-eters. Voorkomen is beter dan genezen. Laat dat duidelijk zijn.

Hoe gezicht reinigen mannen

Red clay cleanser

XY Made €25,00 Shop nu

Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat je jouw gezicht op de meest effectieve manier reinigt en dit zorgvuldig aanpakt. Hoewel veel mannen denken dat het wassen met alleen water voldoende is, dien je die gedachte gauw uit je hoofd te zetten. Om ervoor te zorgen dat jouw huid op de meest effectieve manier wordt verzorgd, is een goede gezichtsreiniger voor mannen essentieel. Je bent op deze manier de verstopte poriën voor en maakt de kans op onzuiverheden vele malen kleiner.

Hoe gebruik je een gezichtsreiniger?

Voordat je begint met het reinigen van je gezicht, is het belangrijk te weten welk product je het beste kan gebruiken voor het maximale eindresultaat. Het gebruik van het verkeerde product of zeep kan een agressieve uitslaan op de huid, met als gevolg uitdroging, verstoorde pH-balansen en zelfs schade aan het gezicht. Alles wat je dus graag wil voorkomen.

wassen met gezichtsreiniger hoe gezicht reinigen

Tip van de redactie: wij raden je de XY Made Red clay cleanser aan. Dit product verwijdert op een veilige en effectieve manier de oliën, het dagelijkse vuil waarmee je huid geconfronteerd wordt en de vuilophoping. De cleanser hydrateert, verzacht, kalmeert, verwijdert de onzuiverheden én controleert de talgafscheiding. All-in-one.

XY MADE gezichtsreiniger voor mannen cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu

Om ervoor te zorgen dat het eindresultaat voldoet aan jouw verwachtingen, is het essentieel om te weten hoe je stapsgewijs te werk gaat met een gezichtsreiniger. De XY Made Red clay cleanser gebruik je voor een optimale reiniging van de gezichtshuid. Voordat je het product aanbrengt op het gezicht, is het belangrijk dat je huid vochtig is. Pomp na het vochtig maken van de huid, 3 à 4 keer en masseer het voorzichtig in op je gezicht. Na het aanbrengen op je gezicht kun je de cleanser afspoelen met lauw water of onder de douche. En voilà, je hebt de eerste stap met succes voltooid.

Wil jij als man jouw gezicht optimaal verzorgen? Check dan nog eens goed de stappen van gezichtsverzorging voor mannen.