Puistjes wegkrijgen gaat gemakkelijk met deze tips

Het is niet bepaald het fijnste én meest leuke onderwerp: puistjes wegkrijgen. Toch krijgen we er allemaal in bepaalde mate mee te maken. Voornamelijk tijdens (het begin van) onze pubertijd. Toch kan het ook voorkomen dat we op latere leeftijd te maken met deze boosdoeners. Voorkomen door middel van tips voor een goede gezichtsverzorging is beter dan genezen. Toch kan het handig zijn om een paar bruikbare tips achter de hand te hebben. Heb jij nu eenmaal een slechtere huid, doe dan hier de online skincare test voor mannen om erachter te komen wat het beste past voor jouw dagelijkse verzorging.

1. Aloë Vera

In veel crèmes en zalfjes is Aloë Vera verwerkt. Deze plant produceert namelijk een doorzichtige gel die een helende werking heeft. Zoek een crème met Aloë Vera en voeg een beetje toe aan de plek van je keuze. Door de Aloë Vera zal de ontsteking worden afgeremd.

2. Genoeg bewegen

Puistjes wegkrijgen door te sporten? Ja, daar komt het wel op neer. Door genoeg te bewegen zorg je namelijk voor een goede bloedsomloop en dit is goed voor je huidcellen. Ook je hormonen worden geholpen door genoeg te bewegen.

3. Vis-olie

In vis-olie vind je omega 3. Deze omega 3 is belangrijk bij het puistjes wegkrijgen, doordat je huid erdoor gehydrateerd raakt en ontstekingen worden tegengegaan. Wil jij omega 3 verwerken in je dieet, eet dan vooral zalm, maar je kunt ook kiezen voor een vis-olie supplement.

4. Zink

Een vis-olie supplement kun je, als je jouw acne wil tegengaan, combineren met een zink-supplement. Zink zorgt onder andere voor een gezonde cel-productie. Ook je metabolisme (je stofwisseling) wordt door zink gestuurd. Zink zit onder andere in rundvlees, yoghurt en paddenstoelen

puistjes uitknijpen

5. Minder stress

Het klinkt misschien een beetje als een cliché, maar door stress heb je meer kans op puistjes. Dit komt doordat stress invloed heeft op je hormonen. Probeer dus als je zenuwachtig bent rustig te blijven, niet teveel hooi op je vork te nemen en goed naar je eigen gevoel te blijven luisteren. Het kan handig zijn om te checken hoe jij je stress kunt opzetten in positiviteit.

6. Masker van kaneel en honing

Een maskertje is niet alleen voor vrouwen. Ook wij mannen kunnen er veel profijt van hebben. Zeker een masker van kaneel en honing doet wonderen bij puistjes wegkrijgen. Dit masker gaat bacteriën tegen én zorgen voor mindere ontstekingen.

7. Groene thee

Thee is gezond, maar groene thee al helemaal. De antioxidanten die in groene thee aanwezig zijn, hebben een positieve invloed op je huid. Door voldoende groene thee wordt je huid onder andere minder rood, gaan je puistjes minder snel ontsteken en blijf je natuurlijk ook voldoende gehydrateerd.

8. Scrubben

Je gezicht scrubben zorgt ervoor dat je de dode huidcellen verwijdert en plaats maakt voor nieuwe cellen. Dit is belangrijk, want dode huidcellen zorgen vaak voor roodheid, ontstekingen en meer puistjes.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

9. Minder melk

”Melk is goed voor elk…” Nou ja, niet voor iedereen. Te veel zuivelproducten kan ervoor zorgen dat je lichaam teveel te maken krijgt met schommelende hormonen. Die hormonenwisselingen kunnen er op hun beurt weer voor zorgen dat ons lichaam meer puistjes aanmaakt.

10. Tea Tree-olie

Je puistjes wegkrijgen kun je ook doen door Tea Tree-olie. Niet alleen puistjes, maar ook bacteriën en bijvoorbeeld schimmels kun je hiermee tegengaan. Door een klein beetje op een beginnend of actieve puist te smeren zorg je ervoor dat de bacterie tegengaat en de ontsteking minder heftig wordt.