De 5 voordelen voor je uiterlijk bij het stoppen met roken

Een betere conditie en een langer leven zijn de bekende voordelen als je stopt met roken. Deze slechte gewoonte tast echter ook je uiterlijk aan en dat is iets wat we niet willen. Stoppen met roken is zeker niet makkelijk, maar deze voordelen voor je uiterlijk kunnen wellicht een handje helpen. Succes.

1. Een betere en frissere huid

Je huid veroudert veel sneller wanneer je rookt. De koolmonoxide neemt de ruimte in van zuurstof in je bloed en de nicotine zorgt ervoor dat je bloedvaten vernauwen. Dubbel minder ruimte voor zuurstof, waardoor je huid er minder gezond uitziet. Dit zorgt voor een minder frisse look en zo ga je nooit die schoonheidswedstrijd winnen.

stoppen met roken

Een ander groot probleem dat veroorzaakt wordt, is het sneller ontstaan van rimpels. En dit is misschien wel de grootste angst van elke man die er goed en fris wilt uitzien voor een langere tijd. De slechtere bloedsomloop zorgt voor het sneller ontstaan van deze beauty killers, maar roken zorgt tevens voor een snellere afbraak van collageen en elastine. Deze twee jongens houden je huid soepel en stevig. Stoppen met roken voorkomt het ontstaan van rimpels op jonge leeftijd en zorgt ervoor dat je huid er beter uit gaat zien.

2. Wittere en gezondere tanden na het stoppen met roken

Vele bekende artiesten bleken hun tanden om dé perfecte witte tanden te hebben. Maar het maakt ze ook wel een beetje eng. Een mooie natuurlijke witte kleur van tanden die je niet verblindt, vinden wij het mooist. Door het roken worden je tanden alleen veel geler en donkerder, wat juist een onhygiënisch beeld geeft. Door te stoppen met roken voorkom je vieze gele tanden en houd je het gebit en tandvlees een stuk gezonder.

3. Minder grijze haren

Sommige mannen met grijs haar zijn stijlvol, maar dat geldt echt niet voor iedereen. Hetzelfde geldt voor een kale kop. Roken zorgt voor dof haar, meer haaruitval, broos haar en sneller grijs haar. Dit alles heeft te maken met de zuurstoftoevoer waar we het al eerder over hebben gehad. Stoppen met roken zorgt voor dat glanzende, sterke en kleurrijke haar wat elke man wil én waar elke vrouw naar verlangt.

stoppen met roken voordelen gezondheid uiterlijk

4. Minder wallen

De slechte doorbloeding en de afbraak van collageen en elastine hebben hier tevens een grote rol. De huid rondom de ogen is minder goed doorbloed, waardoor je sneller wallen en kringen krijgt. De sigaret is eigenlijk een soort mini hoogoven en daar komt echt geen lekkere frisse zuurstof vanaf. Er zitten veel nare stoffen in sigarettenrook en dit kan de ogen irriteren. Hierdoor lijken je ogen vermoeider. Minder wallen en donkere kringen zorgen voor een betere uitstraling.

5. Sterkere nagels en frisse handen na het stoppen met roken

Van die vieze gele rokers handen kennen we allemaal wel. De schoorsteen van de familie had deze altijd en daar wilde je liever niet bij in de buurt komen. De nicotine zorgt voor deze vieze gele handen. Maar de bloedsomloop heeft er ook weer iets mee te maken. Een slechtere bloedsomloop zorgt voor minder sterke en lelijkere vingers. Stoppen met roken kan dit verhelpen.