Mannen die hun wenkbrauwen epileren/verzorgen, een taboe?

Laten we voorop stellen dat wij mannen er geen big deal van hoeven te maken, het is eigenlijk heel simpel. Vrouwen laten hun wenkbrauwen verven, harsen, noem maar op. Je wenkbrauwen verzorgen is veel eenvoudiger als man zijnde. Bovendien hoef jij je er niet voor te schamen. Mannen doen ook steeds meer aan hun uiterlijke verzorging. Waarom zouden wij onze baard wel strak mogen trimmen en onze wenkbrauwen niet mogen verzorgen? Mocht jij je storen aan die verwilderde wenkbrauwen van je, doe er dan wat aan.

 

De doorlopende wenkbrauw, oftewel de unibrow of monobrow

Wanneer jij last hebt van doorlopende wenkbrauwen – ook wel beter bekend als de unibrow of monobrow – dan moet je hier zo snel mogelijk iets aan doen. Misschien vind jij het zelf niet echt hinderlijk, maar vrouwen kunnen hier wel degelijk op afknappen. Zorg er dus vooral voor dat jouw wenkbrauwen niet in elkaar overlopen.

Gebruik een pincet om de haartjes tussen je wenkbrauwen uit te trekken. Wanneer je dit namelijk zou doen met een scheermesje of een scheerapparaat, dan worden de haartjes afgesneden. Hierdoor zal jij tussen je wenkbrauwen stoppels krijgen. Als jij jouw haartjes simpelweg met een pincet eruit trekt, dan neem je ook de haarzakjes mee. Dit zorgt ervoor dat het ook langer duurt voordat de haartjes terug groeien en voorkomt het krijgen van stoppels.

Hoeveel ruimte moet je tussen je wenkbrauwen hebben?

Als jij besluit om haren tussen je wenkbrauwen weg te halen, houd er dan vooral rekening mee hoeveel ruimte je tussen de wenkbrauwen houdt. Eigenlijk is dit vrij simpel te bepalen. Leg twee vingers op het harde gedeelte van je neus, ook wel de neusbrug genoemd. Houd dit aan als maximale ruimte tussen de wenkbrauwen. Wanneer je er teveel haren tussenuit trekt, zal het (letterlijk) een raar gezicht zijn.

Knip de lange haren van je wenkbrauwen

Dit is iets wat vooral van toepassing is wanneer je de 30 al ruim bent gepasseerd. De haren van je wenkbrauwen kunnen na verloop van tijd vrij lang worden, waardoor ze steeds meer naar beneden gaan hangen. Borstel de haren van je wenkbrauwen allereerst omhoog. Zo zal je goed kunnen zien welke haren te lang zijn. Knip vervolgens kleine puntjes van de haartjes af. Begin voorzichtig. Je kan namelijk makkelijk een klein beetje extra eraf halen, erop plakken is niet meer mogelijk.

wenkbrauwen verzorgen epileren mannen MAN MAN

Mocht je na het knippen nog steeds echt verwilderde wenkbrauwen hebben, dan kan je ook met grover geweld aan de slag gaan. Gebruik dan een trimmer om de haren gelijkmatig te trimmen. Bij de meeste trimmers is er een wenkbrauwkopje meegeleverd, wat het stukken eenvoudiger maakt. Trim echter wel met de groeirichting van je haartjes mee voor het beste resultaat.

Doe vooral niet te strak of te kort

Hier hebben vele vrouwen nogal een handje van; die enorm smalle lijntjes boven de ogen lijken soms wel neppe potloodstrepen. Juist dat moet je als man zijnde voorkomen. Wanneer de wenkbrauwen te dun zijn, geeft het je gezicht écht een vrouwelijke uitstraling. Dan hebben we toch liever dat jij die flinke unibrow van je laat groeien in plaats van dat jij enorm vrouwelijke wenkbrauwen hebt. Ook moet je in je achterhoofd houden dat rechte wenkbrauwen veel mannelijker zijn, blijf dus vooral weg van die boogjes.

Al met al hebben de meeste mannen geen last van enorm wilde wenkbrauwen. Zij hoeven eigenlijk niks of heel weinig eraan te doen. Voor de mannen die er echt last van hebben: schaam je er niet voor en trek die haartjes tussen de wenkbrauw gewoon weg. Het heeft wel degelijk een positief effect op je uitstraling.