De Franse coupe

Dit kapsel vraagt om weinig onderhoud. Het is makkelijk te stylen naar eigen smaak door middel van het gebruik van glanzend of matte haarversteviging. Hiermee kan je een kleine scheiding creëren of een golf in de groeirichting van het haar.

 

Vraag de kapper om in een strakke lijn de achterkant en zijkanten kort te scheren, terwijl het haar boven iets langer blijft. Dit zal een paar centimeter zijn. Het kapsel bevat een kleine pony die tussen 1 en 3 centimeter over het voorhoofd valt. Iemand die dit kapsel in een extreme vorm draagt, is Cillian Murphy in de serie Peaky Blinders.

Goede herenkapsels voor korthaar Man Man

De klassieke Franse coupe past bij iedere man, ongeacht zijn leeftijd of de vorm van zijn gezicht. Wel zou de kapper bij een rond gezicht subtiele aanpassingen doen zoals strakkere lijnen en structuur aanbrengen door middel van hoogte creëren boven op. Een goed voorbeeld is singer-songwriter Gary Barlow.

Gary Barlow

Tip! Stijl altijd je haren in een droge toestand

The quiff aka de kuif

Een geboren winnaar, want de kuif maakt veel indruk bij de dames. Deze coupe vraagt om extra aandacht, want door de juiste accenten kan hij zowel subtiel als extreem gedragen worden.

Bij de kuif gaat het om gewicht, de juiste lengte en het volume aan de voorzijde. De kapper moet hier dan ook rekening mee houden. Het is belangrijk dat de voorzijde langer is dan de achterzijde om een golvend effect te creëren. De legende James Dean is een grote inspiratie voor dit kapsel.

Goede herenkapsels voor korthaar Man Man 3

Hoe korter de zijkanten, hoe extremer de kuif zal zijn. Het is belangrijk dat je naar voorbeelden kijkt om te bepalen hoe kort je de zijkanten wilt. Zorg dat de kapper in verschillende lengtes de zijkanten knipt, zodat jij kan aangeven wanneer deze de juiste lengte heeft. Het kapsel staat zeer goed bij mannen met een vierkant gezicht, omdat door de kuif rondingen ontstaan. Helaas moeten heren met een langwerpig gezicht passen, want het kapsel geeft een natuurlijk volume in de lengte waardoor het gezicht nog langer lijkt. Hoewel de kuif wordt gezien als een kapsel voor jongere mannen is de kuif voor iedere leeftijd. Een goed voorbeeld is ex-voetballer David Beckham.

Goede herenkapsels voor korthaar Man Man 4

De zijscheiding

Slick en netjes, de zijscheiding is de onbetwistbare vader van makkelijke herenkapsels. Dit kapsel vraagt om precisie, en zal pas na een aantal keren knippen de perfecte scheiding krijgen.

Voordat je naar de kapper gaat met de gedachten ‘Ik wil een zijscheiding’, is het belangrijk om te bepalen hoe je dit kapsel wilt dragen. Net als bij het voorgaande kapsel speelt de hardheid van de korte zij en achterkant een belangrijke rol. Je kan zowel werken met een natuurlijke scheiding als een ingesneden scheiding die wordt aangebracht door de kapper. Het het haar moet in de natuurlijke richting van de haargroei worden gesneden/gestyled om springende haren te voorkomen. Eindbaas Don Draper uit de serie Mad Men draagt de klassieke zijscheiding.

Voor een zijscheiding is het belangrijk dat je werkt met een sterke gel of wax om het kapsel zo strak mogelijk te krijgen, De manier waarop je de scheiding stijlt is afhankelijk van jouw gezichtsvorm. Als je gezicht een ronde vorm heeft, probeer dan een platte strakke scheiding te voorkomen, door middel van een föhn kan je er makkelijk volume in blazen. Een goed voorbeeld is acteur Ryan Gosling.