Wat is scrubben?

Scrubben is het verwijderen van dode huidcellen door met een goede scrub over de huid te wrijven. Het doel van scrubben is het verwijderen van (een deel van) de bovenste dode huidcellen. De reden dat veel vrouwen (en sommige mannen) hun gezicht scrubben, is omdat je dan een gladde huid krijgt en je voorkomt dat je haarzakjes verstopt raken. Hierdoor krijg je ook veel minder snel ontstekingen of puistjes in je gezicht. Maar waarom is het als man nu zo’n goed plan om te beginnen met scrubben? En hoe vaak moet je het dan precies doen.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

Als man je gezicht scrubben

Veel mannen denken dat je hier een heel droog gezicht van krijgt. Hoewel dat zo lijkt, is dat juist helemaal niet zo. Met scrubben doe je eigenlijk hetzelfde als met het wassen van je gezicht. Je maakt je gezicht in eerst instantie nat met warm water. Daarna verdeel je de scrub (zoals scrubzout) over je vingertoppen. Vervolgens masseer je de scrub over je gezicht. Omdat je huid iets vettiger is bij je neus en voorhoofd, omdat zich hier vaak meer dode huidcellen ophopen, mag je daar wat meer scrubben dan in de rest van je gezicht.

Na het scrubben spoel je je gezicht weer af met koud water en kun je je gezicht droog deppen. Probeer niet over je gezicht te wrijven, omdat je huid dan weer geïrriteerd raakt en je haarzakjes sneller ontstoken raken. Ingegroeide haren komen vaak ook door het verkeerd droog maken van je gezicht.

Gezicht scrubben als man

Hoe vaak gebruik je een scrub?

Over het algemeen scrub je minder vaak dan het wassen van je gezicht. Één keer per week zou voldoende moeten zijn. Het ligt er ook heel erg aan hoe vettig of droog je huid in je gezicht is. We raden je dan ook aan om bij een schoonheidsspecialist een huidanalyse te maken, zodat je voor eens en altijd weet hoe je je gezicht moet verzorgen. Het is in ieder geval altijd goed om je gezicht als man te scrubben, omdat mannen zichzelf scheren en je huid sneller irritatie oploopt. Daarnaast hebben we meer kans op ingegroeide haartjes waardoor we sneller puisten krijgen.

complete skincare product mannen xy made

Complete Skincare

XY MADE €84,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu