Oscars 2020: de beste film

Alleen, welke films maken het meeste kans om tijdens de Oscars de beste film te worden? Wij hebben de grootste kanshebbers voor je op een rijtje gezet.

Le Mans ’66

Als we het over top producties uit Hollywood hebben, hebben we het over Le Mans ’66. In de film zie je hoe Matt Damon en Christian Bale het met elkaar uit vechten op het racecircuit in Frankrijk. De strijd tussen de autofabrikanten Ferrari en Ford wordt subliem op het witte doek getoond. Dit is zeker een kanshebber de beste film te worden op de Oscars van 2020.

 

 

The Irishman

Over The Irishman was veel te doen toen hij in eind 2019 voor het eerst in de bioscopen te zien was. Dat komt omdat de cast bestaat uit grote namen uit Hollywood wereld. Namelijk Robert De Niro, Martin Scorsese (regisseur) en Al Pacino. De film werd goed ontvangen door recensenten en publiek, later verscheen het meesterwerk op Netflix. Misschien is The Irishman wel de beste film tijdens de Oscars.

 

Jojo Rabbit

Wat er allemaal is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog is vreselijk. Jojo Rabbit probeert deze gebeurtenissen te verzachten door er een humoristische draai aan te geven. Een klein jochie ziet Adolf Hitler als zijn rolmodel en tegelijkertijd als denkbeeldige vriend. Het is knap hoe Taika Waititi de rol als Hitler weet te verwoorden en kans op een Oscar voor de beste film heeft Jojo Rabbit ongetwijfeld.

 

Joker

Het is geen twijfel dat deze productie een van de kanshebbers is voor de uitreikingen. Joker zorgde voor zoveel oproer en ophef dat hij zelfs niet meer vertoond werd in verschillende bioscopen. Dat neemt niet weg dat het een van de beste films van 2019 was, dat blijkt als je kijkt naar zijn elf nominaties voor de Oscars. Joker maakt (net als acteur Joaquin Phoenix) een grote kans om in de prijzen te vallen dit jaar.

 

Marriage Story

Dit is een van de beste films die dit jaar op Netflix verscheen volgens IMDb. Marriage Story gaat over twee jonge ouders die besluiten van elkaar te scheiden, daardoor verandert hun leven drastisch. Het is prachtig om te zien hoe Adam Driver en Scarlett Johansson (bekend als superheldin Black Widow) het verhaal overbrengen, het is ontroerend en extreem realistisch. Dus, kans om het goud binnen te slepen dit jaar zal niet als een verassing komen.

 

Little Woman

De grootste ‘underdog’ van dit jaar is waarschijnlijk Little Woman. Vorig jaar scoorde de film Lady Bird, met daarin actrice Saoire Ronan, onder het bewind van regisseuse Greta Gerwig goed op de Oscars. Dit jaar is diezelfde combinatie terug met Little Woman, zal het ze dit jaar weer lukken? De film gaat onder andere over de rechten van de vrouw en dat thema scoort altijd goed tijdens de uitreikingen.

 

1917

Dit is een knap staaltje filmwerk dat je niet wilt missen, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1917 volg je twee Britse soldaten die vochten in Frankrijk en België tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze moeten naar de eerste linie toe om daar een aanval tegen te houden. Als ze slagen redden ze duizenden levens, als ze falen sterven er duizenden. Wat 1917 zo speciaal maakt, is de manier waarop het gefilmd is. Namelijk volledig in één shot.

 

Once Upon A Time In Hollywood

Wat gebeurt er als je regisseur Quentin Tarantino een film laat maken met Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Margot Robbie? Dan krijg je Once Upon A Time In Hollywood. De film is krachtig, emotioneel en badass door de brute vechtscène aan het eind. Als je deze film gezien hebt, weet je dat hij kans maakt op een Oscar voor de beste film.

 

Parasite

De grootste verassing van 2019 was toch wel Parasite. Deze Zuid-Koreaanse tragikomische film slaat de spijker op de kop door snoeiharde satire en zwarte humor. Het thema en de manier waarop die wordt vertolk door regisseur Bond Joon-Ho is ijzersterk. Parasite viel op andere uitreikingen (bijvoorbeeld de Spirit Awards) al in de prijzen, maar gaat het ze ook lukken tijdens de Oscars van 2020? Die kans zit er dik in.