Joker een groot succes

Dat de film over de aartsrivaal van Batman een groot succes leek te zijn, was te verwachten. De film zorgde voor veel ophef, vooral in Amerika. Joker wordt als origineel gezien. Als je de film vergelijkt met eerder verschenen DC-titels, als Wonder Woman of Aquaman, is Joker duisterder, R-rated en geen doorsnee superheldenfilm. Daarnaast levert de film veel meer op dan eerder genoemde titels en gaat het bedrag waarschijnlijk nog boven de miljard groeien. Welke titels is Joker al allemaal voorbij? Nou, bijvoorbeeld superheldenfilms als Deadpool (783 miljoen), Spider-Man 3 (895 miljoen), Spider-Man: Homecoming (880 miljoen), Venom (856 miljoen) en Wonder Woman (821 miljoen).

joker regisseur

Wederom succes voor Todd Phillips

Todd Phillips regisseerde voordat hij aan Joker begon films als The Hangover uit 2009. Die film leverde Warner Bros. zo’n 467,5 miljoen dollar op. Het budget voor The Hangover was 35 miljoen dollar, een flinke winst dus. Hetzelfde kan gezegd worden over Joker. Het budget voor de DC-film bedroeg namelijk 60 miljoen en met een winst van, tot nu toe, precies 934 miljoen is dat een lekker opbrengst.

Wat opmerkelijk is, is dat Phillips van tevoren geen salaris had afgesproken met producent Warner Bros. In plaats daarvan wilde hij een deel van de netto-opbrengst van Joker. Hetzelfde deed hij met The Hangover. In beide gevallen heeft het voor Phillips goed uitgepakt.

Joker regisseur

 

Joker een tweede deel?

Nu is het nog de vraag of we een tweede deel gaan krijgen. Er gaan geruchten rond op The Hollywood Reporter. Waar de film dan precies over moet gaan, dat is nog niet helemaal duidelijk. Wel is Warner Bros. met Phillips in gesprek over een mogelijk tweede deel. Het kan bovendien ook nog goed zijn dat de film niet over de kwaadaardige clown gaat, maar over een andere DC-held. Dit moeten we helaas nog even afwachten.

 

Joker