De Tesla Cybertruck is moderner dan ooit

Tesla heeft al vaker laten zien dat ze elektrische auto’s een nieuwe dimensie kunnen geven door hun ultra-moderne insteek en out-of-the-box manier van denken. Ditmaal bewijzen ze opnieuw dat hun grenzen verder liggen dan dat het lijkt, met de Tesla Cybertruck. De pre-order van het nieuwste model is vorige week open gegaan en heeft al meer dan 200.000 bestellingen binnen, volgens Elon Musk. De fabrikant beweert een ‘onsloopbare’ truck te kunnen produceren, die bedoeld is als een elektrische truck die voor een betaalbare prijs verkocht kan worden. En je schijnt er ook nog een camper van te kunnen maken.

tesla
Tesla

Hoe tover je de Tesla Cybertruck om tot camper?

Niet alleen het uiterlijk van deze auto is ongewoon, ook de functies zullen je verbazen. Tesla heeft namelijk foto’s naar buiten gebracht waarbij je ziet dat deze wagen een uitklapbaar bed heeft en je er dus een camper of tent van kunt maken. Zo kun je dus met je Cybertruck het platteland in rijden en hier zonder verdere benodigdheden je tent opzetten en overnachten ín je auto. Dit nieuwe model komt in drie versies naar buiten en heeft met de goedkoopste uitvoering van nog geen $40.000 ongeveer 400 km bereik. Als je echter voor de meest uitgebreide uitvoering gaat heb je een bereik van 800 km en ga je van 0 naar 96 km/u in een verbijsterende 2.9 seconden. Met het trekgewicht van 6.350 kilo kun je ook nog je Tesla-caravan meenemen.

caravan tesla
Afbeelding: Tesla

Wat zit er nog meer in?

Nu de concurrentie op de elektrische automarkt met bijvoorbeeld de Audi E-Tron GT flink aan het toenemen is, moet Tesla wel met baanbrekende ontwerpen komen om zich nog te kunnen onderscheiden. Dankzij het ultra-harde speciale roestvrijstalen materiaal waar de Tesla Cybertruck van gemaakt is kan Tesla claimen dat deze wagen haast onverwoestbaar is. Het gepantserde glas maakt de ruiten heel stevig, maar schijnbaar niet totaal onverwoestbaar. Tesla heeft verder bekend gemaakt dat er op alle drie de uitvoeringen van de Cybertruck standaard een autopilot zit. Veel meer precieze specificaties zijn nog niet onthuld, maar er komt ongetwijfeld meer.

De toekomst is goedkoop

De goedkoopste versie van de Tesla Cybertruck kost nog geen $40.000, wat veel goedkoper is dan vorige modellen van de elektrische auto’s. Als je gaat voor de meest uitgebreide uitvoering, met een trekgewicht van 6.350 kg en een bereik van 800 km betaal je $69.900, omgerekend 63.460 euro. Ter vergelijking: de prijs van de Tesla Model S begint bij 87.800 euro.

Je kunt de Tesla Cybtertruck nu pre-orderen voor een aanbetaling van 100 dollar, zonder verplicht te zijn hem daadwerkelijk aan te schaffen.

tesla cybertruck

tesla camper