De beste films van Leonardo DiCaprio op basis van IMDb-scores

Leonardo DiCaprio heeft een lange en succesvolle filmcarrière. Een blik op zijn 15 van zijn hoogst genoteerde films leert ons veel over wie hij is als acteur. Met welke regisseurs heeft hij vaak samengewerkt, wat voor rollen nam hij het meeste op zich en welke IMDb-ratings kregen zijn films? Dit de 15 beste films van Leonardo DiCaprio.

15. Body of Lies

Ridley Scott (die we kennen van Gladiator) is de regisseur achter Body of Lies uit 2008. Hierin speelt Leonardo DiCaprio de CIA agent Roger Ferris. Roger heeft de taak gekregen om een terrorist genaamd al-Saleem op te sporen in Irak. Naarmate al-Saleem steeds ongrijpbaarder blijkt te zijn, ontstaat er frustratie tussen Roger, zijn baas Ed (Russell Crowe) en de Jordanese inlichtingendienst.

IMDb-rating: 7.1

 

14. The Great Gatsby

In deze film schittert Leonardo DiCaprio als Jay Gatsby. Gatsby is erg rijk en organiseert levendige en extravagante feesten. Dit doet hij niet zonder reden: hij hoopt hiermee één specifieke gast aan te trekken, namelijk Daisy. De vrouw op wie hij ooit verliefd was en die hij nog steeds niet uit zijn hoofd kan zetten. De jonge schrijver Nick (Tobey Maguire) raakt geïntrigeerd door de miljonair en vertelt het verhaal over Gatsby’s opkomst en afgang.

IMDb-rating: 7.2

 

13. Revolutionary Road

Deze film was de tweede (na de Titanic) waarin Leonardo samenspeelde met Kate Winslet. De film gaat over een stel dat probeert te werken aan hun huwelijk, het ouderschap en hun carrière, maar dat zich al snel begint af te vragen of het nog wel te redden is. Bizar detail: Kate Winslet was destijds getrouwd met regisseur Sean Mendes. De liefdesscènes moest ze dus met een andere man opnemen, terwijl haar eigen man toekeek.

IMDb-rating: 7.3

12. The Aviator

Voor The Aviator werkte Leonardo DiCaprio samen met Martin Scorsese. De film vertelt het waargebeurde, autobiografische verhaal van Howard Hughes. Howard (gespeeld door DiCaprio) was een excentriek, succesvol en interessant persoon. Zo had hij meerdere relaties met bekende actrices; brak hij snelheidsrecords met zijn vliegtuigen en leed hij aan een OCD-stoornis. Andere rollen zijn voor Cate Blanchett en Alec Baldwin.

IMDb-rating; 7.5

11. Gangs of New York

Ook voor Gangs of New York werkte Leonardo DiCaprio samen met Martin Scorsese. De naam Scorsese is dan ook een naam die aan veel films met DiCaprio is verbonden. Gangs of New York werd voor maar liefst tien Oscars genomineerd, maar won er geen één. De film speelt zich af in het Manhattan van de 19e eeuw. DiCaprio speelt een personage genaamd Amsterdam, die wraak neemt op de moord van zijn vader in een rumoerige strijd tussen protestanten en katholieken.

IMDb-rating; 7.5

 

11. Once Upon a Time in Hollywood

Deze film was één van de beste films van 2019. Eerder schreven we al over de topcast én regisseur. Quentin Tarantino regisseerde namelijk een cast die onder andere bestond uit Brad Pitt, Margot Robbie en Dakota Fanning. Pitt en DiCaprio spelen een acteur en diens stuntdubbel. De twee proberen in het Hollywood van de jaren ’70 weer succesvol te worden. Ondertussen worden er moorden beraamd op beroemdheden.

IMDb-rating; 7.8

10. Titanic

Als we de IMDb-score moeten geloven is de Titanic niet één van de beste films van Leonardo DiCaprio, maar ongetwijfeld de bekendste. Het iconische liefdesverhaal vertelt ons over Rose (Kate Winslet) en Jack (Leo) die verliefd worden op elkaar. De locatie voor deze tragische verliefdheid is de Titanic, die recht op een ijsschots afvaart. Een film die je een keer gezien moet hebben (maar waarschijnlijk al hebt gezien).

IMDb-rating; 7.8

9. Blood Diamond

Deze film speelt zich af in het Afrikaanse Sierra Leone, waar veel burgeroorlogen woeden. Het personage van DiCaprio, een soldaat genaamd Danny die gevangen zit, komt in aanraking met Solomon, een andere gevangene. Solomon vertelt hem over een grote diamant die hij is kwijtgeraakt tijdens de aanvallen. Danny besluit om Solomon te helpen de diamant weer terug te krijgen.

IMDb-rating; 8

8. The Revenant

Voor zijn rol won DiCaprio de Oscar voor beste acteur. De film werd verder nog voor 11 andere Oscars genomineerd. Wanneer Hugh Class (Leonardo DiCaprio) voor dood wordt achtergelaten in het Amerikaanse Missouri van 1823, heeft hij nog maar één doel voor ogen. Hij wil wraak nemen op de personen die hem achter hebben gelaten. Dit blijkt, in een omgeving met beren en indanen, nog geen makkelijke opgave te zijn.

IMDb-rating; 8

6. Catch Me if You Can

In deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, speelt Leonardo DiCaprio de hoofdrol. Hij is een oplichter (Frank) die zich onder andere voordoet als piloot en dokter. Zo blijft hij gemakkelijk uit handen van de mensen die hem op het spoor zijn gekomen. De voornaamste FBI-agent die Frank wil oppakken wordt gespeeld door Tom Hanks. Steven Spielberg had de regie van deze film in handen.

IMDb-rating; 8.1

5. Shutter Island

Wederom ziet deze film een samenwerking tussen Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese. Leonardo DiCaprio speelt een detective die wordt ingehuurd door een grimmige instelling die zich op een eiland bevindt. Eén van de patiënten is vermist en aan hem is het de taak om deze terug te vinden. Op het eiland kan hij niet rekenen op steun van alle medewerkers en patiënten, waardoor de situatie al snel uit de hand loopt. Verwacht veel plot-twists en ijzersterk acteerwerk van DiCaprio.

IMDb-rating; 8.1

4. The Wolf of Wall Street

Deze misdaadkomedie is gebaseerd op waargebeurde evenementen. De dagboekfragmenten van Jordan Belfort zijn gebruikt als inspiratie. In de film speelt Leonardo deze makelaar. Wanneer Belfort meer en meer succes maakt in de zakenwereld, groeit hij al gauw uit tot een machtsimperium. Het succes en het geld heeft ook een keerzijde. Van verslaving tot bemoeizuchtige FBI-agenten: het loopt in The Wolf of Wall Street steeds meer uit de hand. Andere rollen zijn voor Margot Robbie en Matthew McConaughey.

IMDb-rating; 8.2

3. Django Unchained

In deze actiefilm van Quentin Tarantino draait het om een voormalige slaaf die wordt opgeleid tot premiejager. Samen met zijn mentor trekken ze naar een ranch waar slavenhouder Calvin Candle het voor het zeggen heeft. Calvin Candle wordt gespeeld door Leonardo DiCaprio. Andere rollen zijn voor Jamie Foxx, Samuel L. Jackson en Kerry Washington.

IMDb-rating; 8.4

 

2. The Departed

In wederom één van de beste films van Leonardo DiCaprio, afgaande op de IMDb-notering, speelt hij een student van de politieacademie. Hij krijgt de missie om te infiltreren in georganiseerde misdaad. De andere hoofdrol is weggelegd voor Matt Damon. The Departed viel in de prijzen. De film kon Oscars meenemen voor beste film, beste regisseur, beste montage en beste scenario.

IMDb-rating; 8.5

 

1. Inception

Inception staat als paal boven water wanneer het aankomt op de beste films van Leonardo DiCaprio. De film draait om een groep criminelen die via dromen een bepaalde gedachte in het hoofd van een zakenman (Cilian Murphy) te implanteren. Dit gaat gepaard met achtervolgingen en een vervagend besef van droom en werkelijkheid. Het einde van Inception is bovendien één waar nog steeds theorieën en verschillende meningen over bestaan. Van regisseur Christopher Nolan komt binnenkort een nieuwe film uit: Tenet.

IMDb-rating; 8.8