Marriage Story is van ongekend niveau

Er zijn verschillende redenen waarom een film aanslaat bij het grote publiek. Een film als 6 Underground doet dit door grote actiescènes, ontploffingen en achtervolgingen de revue te laten passeren. In het geval van The Irishman is dit vanwege de topacteurs, het gestoorde maar waargebeurde plot en de lange tijdsduurMarriage Story vertelt echter een intiemer, persoonlijker en misschien ook herkenbaarder verhaal. De film focust namelijk op een stel en de scheidingsprocedure die van twee vroegere geliefden vreemden en zelfs tegenstanders maakt.

Marriage Story

Scarlett Johansson en Adam Driver schitteren

Nicole (Scarlett Johansson) is een vroegere actrice die haar acteerdromen heeft achtergelaten voor haar man Charlie (Adam Driver) en kind. Charlie is toneelregisseur bij een klein theater. De keuze die wordt gemaakt om van elkaar te scheiden is niet zonder zorgen. Want bij wie gaat hun zoontje Henry wonen? In de rechtszaak die volgt worden Nicole en Charlie allebei bijgestaan door hun advocaat, waardoor er een hard spel wordt gespeeld. De film is hierdoor een persoonlijke film geworden waarin veel mensen zich kunnen herkennen. Regisseur Noah Baumbach scheidde in 2010 zelf van zijn vrouw. Uit zijn ervaringen op dit gebied én eerdere films die hij regisseerde heeft hij de inspiratie opgedaan voor de film.

Geweldige scores

Ook al is Marriage Story pas kort op Netflix te zien, toch zijn er al veel positieve reviews over geschreven. Op Rotten Tomatoes heeft de nieuwe film een score van 95%. Ook op IMDb doet de film het goed: daar heeft de film een 8,1. Deze hoge score is, afgaande op de acteurs, niet verrassend. Die zijn namelijk ijzersterk. Deze film toont bovendien hun diversiteit. Adam Driver is binnenkort te zien in Star Wars, en Scarlett Johansson komt met een Black Widow-film. Andere genres dan Marriage Story dus.