Proefrit naar Spanje

De proefrit die deze Belg reed was niet in het goedkoopste autootje. Dat is waarschijnlijk ook waarom hij er zo ver weg mee reed. Hij was waarschijnlijk helemaal niet van plan de wagen ooit terug te brengen. Het ging namelijk om een Aston Martin DB9. Nieuw kostte die auto net zoveel als een vrijstaand huis in Friesland of een appartement in Amsterdam. Die 265.000 euro had de dief er waarschijnlijk niet meer voor gekregen. Toch was hij waarschijnlijk nog heel veel geld waard geweest. De autodealer uit Boxtel was daarom ook heel blij dat hij weer terecht was.

Gepakt en gecrasht

De Belg werd al gezocht door de Spaanse politie. Hij had namelijk al tal van misdrijven gepleegd. Hij maakte er namelijk een gewoonte van om gebruik te maken van verschillende hotels en restaurants zonder ervoor te betalen. Lichtelijk brutaal natuurlijk, om het zacht uit te drukken. Toen de Spaanse politie hem wilde oppakken ging hij er vandoor met de Aston Martin van de proefrit. Na een lange achtervolging en hoge snelheden werd de race bruut gestopt. De half Spaanse, half Belgische man crashte op een auto van de Spaanse politie en kon in de boeien worden geslagen.

proefrit
Bron: Aston Martin

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat deze liefhebber van dure auto’s een Nederlandse garage probeerde te beroven. Vorig jaar wilde hij ook een proefrit maken, maar dan met een tweedehands Mercedes. Hiermee reed hij naar dezelfde plek in het noordwesten van Spanje, volgens het AD. Toen hij de nummerplaten aan het verwisselen was met die van zijn Spaanse buurman werd hij gepakt door de politie. Die waren toevallig een routine controle aan het uitvoeren. Hij werd op borgtocht vrijgelaten nadat hij werd beschuldigd van diefstal en fraude. Na deze achtervolging komen hier nog twee aanklachten bij. Belagen van de politie en het in gevaar brengen van andere weggebruikers zorgen deze keer voor een iets hogere straf.

Misschien had hij beter een fiets kunnen jatten, zoals deze snelste e-bike ter wereld.