De snelste e-bike ter wereld

De Swind EB-01 is een revolutionaire superfiets die wordt aangedreven met een 15 kW sterke motor, oftewel 20 pk. Stel je voor dat je de kracht van twintig paarden in je fiets hebt én met je eigen kracht daarbij kunt trappen. De snelste e-bike ter wereld is het resultaat. Met een actieradius van maar liefst 130 km kun je een heel eind komen en na anderhalf uur is de lithium-ion batterij weer opgeladen. De enorme snelheid kan behaald worden mede door de lichtgewicht constructie die bestaat uit aluminium en koolstofvezel. Hoe minder massa de motor moet verplaatsen, hoe hoger de acceleratie en hoe sneller je uiteindelijk kan. Met deze e-bike kun je op de snelweg prima meekomen wat betreft snelheid. Misschien is het niet aan te raden om daadwerkelijk te doen, maar de snelheid haalt hij.

snelste e-bike ter wereld

In Nederland een illusie

Voorlopig mogen we nog niet de weg op met de snelste e-bike ter wereld. Elektrische fietsen mogen niet harder dan 45 kilometer per uur in Nederland. Dat is al flink snel voor op het fietspad, dus misschien is dit ook wel een geruststelling. Het ziet er nu al vernederend genoeg uit als een jonge fietser wordt ingehaald door een persoon op leeftijd op een e-bike. Maar als er nu ook rijke gepensioneerden de vraagprijs van 17.000 euro gaan neerleggen voor deze fiets is het einde zoek. De meeste mensen gaan toch liever voor een meer betaalbare e-bike. Deze e-bike past beter op een terrein waar races zijn en een zoef het brommende geluid vervangt.

swind

Geen verrassing van Swindon Powertrain

Dat de snelste e-bike ter wereld van het merk Swindon Powertrain vandaan komt is geen verrassing. Het bedrijf heeft namelijk ervaring met supersnel vervoer. Als toeleverancier en dienstverlener van supercar-fabrikanten en raceauto-bouwers snappen ze snelheid. De motorfabrikant uit Swindon, Engeland werkt normaal gesproken aan geheime projecten binnen de racewereld. Dit is dus een zeldzame productie voor de consument, met een zeldzame snelheid.

snelste e-bike ter wereld