Tarantino’s negende

Tarantino houdt nog altijd vol het na tien films voor gezien te houden. Dat zou van Once Upon a Time in Hollywood zijn één-na-laatste film maken, dus we kunnen er maar beter van genieten. Ook voor zijn negende film heeft de regisseur weer een behoorlijk blik steracteurs open getrokken. Tarantino werkte al met DiCaprio in Django Unchained en met Brad Pitt in Inglorious Bastards, maar dit gaat wel de eerste keer worden dat de twee samen het filmdoek delen. Het wordt daarnaast de eerste keer dat Tarantino samenwerkt met Al Pacino. Ook Margot Robbie, Emile Hirsch, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Dakota Fanning en Kurt Russell hebben rollen in de film. Aan acteertalent ontbreekt het dus sowieso niet.

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood grijpt ten dele terug naar Tarantino’s vroege carrière. Net zoals in zijn eerste drie films speelt zijn nieuwste zich af in Los Angeles, alleen dit keer in het jaar 1969. Rick Dalton (DiCaprio) is een tv-acteur wiens carrière in het slop zit. Hij woont samen met zijn stuntman Cliff Booth (Pitt) naast Sharon Tate (Robbie), de actrice van het moment. Pacino speelt een filmproducent. Een aantal personages heeft echt bestaan, zoals acteur Steve McQueen, gespeeld door Damian Lewis.

Margot Robbie

LA mag dan een vrijgeestige, zonovergoten stad zijn in 1969, het is ook het decor van de verschrikkingen die the Manson Family op de stad losliet. In één zomer verloor de gehele seksuele revolutie van de hippies hun onschuld. Leider van deze sekte was Charles Manson, die geïnspireerd door de Beatles-song ‘Helter Skelter’ oprecht dacht dat hij een rassenoorlog zou ontketenen. Hij wordt in Once Upon a Time in Hollywood gespeeld door Damon Herriman, die precies dezelfde rol in Mindhunter seizoen 2, dat vrijdag verschijnt, vertolkt.

Once Upon a Time in Hollywood

Vanaf vandaag in de bios

Wij hadden de datum van donderdag 15 augustus al in de agenda staan. Want vanaf vandaag kan je Once Upon a Time in Hollywood in Nederland op het grote doek gaan zien. In de VS ging de film al op 22 juli in première, nu zijn wij eindelijk aan de beurt. De film wordt groots onthaald en is in veel bioscopen te zien. Voor de ultieme cinema-ervaring kun je natuurlijk afreizen naar EYE in Amsterdam, waar ze de film analoog op 70mm vertonen, helemaal 1969 uiteraard. Wees er wel snel bij, want het kon nog weleens druk gaan worden bij de bioscopen de komende dagen.

Once Upon a Time in Hollywood

Damon Herriman speelt de rol van Charles Manson, een rol die hij ook speelt in Mindhunter seizoen 2, dat op 16 augustus op Netflix verschijnt.