Netflix; nieuwe films en series in augustus

Misschien ga jij wel op vakantie deze maand. Genoeg tijd dus om aan het zwembad eens flink te bingen. Netflix heeft voor augustus het nodige aan nieuwe titels op het menu staan. Wat dacht je van een live-action film met je favoriete grofgebekte teddybeer. Of een nieuwe serie over bendeoorlog die dreigt los te barsten in Chinatown is meer jouw ding. Ook een film met Matt Damon, geschreven door the Coen Brothers en geregisseerd door George Clooney staat je te wachten. Daarnaast kan je Anthony Hopkins zien schitteren in wat naar eigen zeggen zijn favoriete rol is. Wij hebben voor jou vijf titels op een rij gezet die in augustus op Netflix gaan verschijnen.

Ted 2

Na het succes van Seth MacFarlane’s eerste live-action film, kwam er met Ted 2 gauw een vervolg. Ted is je favoriete levende, onaangepaste, coke-snuivende teddybeer, die praat met een stem die identiek is aan die van Peter Griffin in Family Guy. Ook in deze film volgen we de avonturen van Ted en zijn thunder buddy John Bennett (Mark Wahlberg). Terwijl Ted’s huwelijk met cassière Tami-Lynn niet over rozen gaat en geregeld uitmondt in ruzie van het niveautje Bostons kroeggevecht, vecht Ted voor erkenning als persoon. Netflix : vrijdag 2 augustus.

 

Wu Assassins

Een jonge chef genaamd Kai Jin in het hedendaagse San Francisco wordt uitverkoren om de laatste Wu Assassin te worden. Hij moet op zoek om de magische, eeuwen oude kracht terug te zien winnen om zo de wijk Chinatown in San Fran te redden en om er de balans te herstellen. Hij raakt op die manier verwikkeld in de strijd van de Chinese Triad die erop uit is de kracht Wu Xing te verkrijgen. Ook een undercover agente raakt betrokken bij een bendeoorlog die op het punt van uitbreken staat in Chinatown. Hoofdrollen zijn er voor de Indonesische acteur Iko Uwais en Katheryn Winnick. Seizoen één is vanaf donderdag 8 augustus op Netflix te zien.

 

Suburbicon

In deze film uit 2017 van regisseur George Clooney, met een script van Joel en Ethan Coen, ligt the American Dream, je weet wel, klassieke beeld van een doorsnee Amerikaans gezin van de oorlog met perfect gemaaide gazons achter keurig wit geschilderde tuinhekken, onder vuur. In de Suburbicon begint een vredige gemeenschap in een veilige buitenwijk in Los Angeles zich tegen zichzelf te keren. Dingen komen aan het licht als er bij een ogenschijnlijk doodnormaal gezin wordt ingebroken. Hoofdrollen zijn er voor Matt Damon en Julianne Moore. Netflix: zondag 11 augustus.

 

Mindhunter

Eindelijk is het dan toch zover, we kunnen seizoen 2 op Netflix gaan bekijken. En dat wordt de hoogste tijd, want het eerste seizoen van deze detectiveserie verscheen al in oktober 2017 op het platform. Deze Netflix Original gaat over de FBI taskforce die baanbrekend werk leverde op het gebied van seriemoordenaars. Holden (Jonathan Groff) en Bill (Holt McCallany) gaan namelijk veroordeelde seriemoordenaars uitgebreid interviewen om erachter te komen hoe dit soort mensen denken en te werk te gaan, iets waar men tot op heden nog niet aan gedacht hadden. Ze worden bijgestaan door psycholoog Wendy Carr (Anna Torv). Seizoen twee is vanaf vrijdag 16 augustus te zien.

 

Hannibal

Deze film uit 2001, geregisseerd door Ridley Scott nota bene, is het vervolg op de legendarische film Silence of the Lambs van tien jaar eerder. Hannibal is bovendien het tweede deel in een trilogie, waar ook Red Dragon uit 2002 bij hoort. In alle drie de films speelt Anthony Hopkins zijn favoriete rol van Hannibal Lecter. Inmiddels kunnen we ons niemand anders behalve Hopkins in deze rol voorstellen. Geen Jodie Foster dit keer, wel Julianne Moore en Ray Liotta. Moore vervangt Foster in de rol van Clarice Sterling. Hannibal is terug bij zijn oude streken als hij wraak wil op een invloedrijk slachtoffer (Gary Oldman). Netflix: vrijdag 16 augustus.

 

Heb jij ‘m al gecheckt? De eerste teaser trailer van The Irishman van Martin Scorsese’s nieuwe film.